Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Desembarcament cultural de la Universitat d'Alacant a Tabarca

Desembarcament cultural de la Universitat d'Alacant a Tabarca

La Universitat d'Alacant posarà en marxa activitats culturals en l'Illa de Tabarca, on es pot visitar l'exposició Jorge Juan Santacilia(1713-1773) que la UA mantindrà oberta al públic en la Casa del Governador durant tot l'estiu. A més, la UA la UA ja ha programat dues activitats que es duran a terme a Tabarca durant el mes de juliol.

Concretament, la col·laboració s'iniciarà el dissabte 12 de juliol a les 20 hores, amb la posada en escena de "Microteatro", un muntatge de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, amb direcció de Pascual Carbonell. El dissabte 19 de juliol a les 20.00 hores, tindrà lloc la segona activitat programada, també teatral, amb la representació de l'obra "Miles Gloriosus" de Plaute, a càrrec de la companyia Saineters, dirigida per Tomás Mestre. Ambdues actuacions seran a l'aire lliure en el Centre Històric, amb entrada gratuïta.

Exposició "Jorge Juan Santacilia (1713-1773)"

La mostra consta de 22 panells i diverses vitrines amb documents i objectes d'interès, disposats en cinc grans seccions que analitzen i exposen els esdeveniments més importants de l'època, la vida i l'obra de Jorge Juan Santacilia. El recorregut expositiu comença amb "L'Espanya de Jorge Juan", secció que analitza la situació d'Espanya després de la Guerra de Successió, la Marina i la militarització de la ciència, amb l'objectiu de contextualitzar la realitat històrica de Jorge Juan.

El segon apartat de l'exposició aprofundeix en el naixement i els anys de formació del protagonista, la seua família, l'ordre de Malta i les seues primeres expedicions, per a continuar amb la secció "Al servei de la Monarquia: viatges i comissions". Jorge Juan Santacilia també va desenvolupar una àmplia i intensa activitat docent i diplomàtica, i a elles està dedicada la quarta secció de la mostra. Per a finalitzar el recorregut expositiu, els visitants trobaran un últim apartat dedicat a la producció científica, als honors i el reconeixement rebut per Jorge Juan.

La UA signa aquest conveni amb l'associació Tabarca Cultural amb l'objectiu d'acostar-se a la societat a través de la cultura. En aquest sentit, el conveni fomentarà la col·laboració entre les dues entitats per a promoure l'activitat cultural a l'illa, a més de la realització de seminaris i cursos impartits per professorat especialitzat.

Arts Escèniques


MICROteatro DE ANDAR POR CASA és una obra amb dotze escenes, nou autors i vint actors i actrius que donaran vida a més de trenta personatges. Serà l'atzar el que decidirà com els espectadors, en grups reduïts de 30, es distribuiran a través de quatre recorreguts diferents (quatre escenes d'uns 15 minuts cadascuna).

Miles Gloriosus és una de les més famoses comèdies de Plaute. Deu la seua fama i el seu títol a Pirgopolínices, un soldat que amb la seua extrema i ridícula fanfarronería, es converteix per mèrits propis, en una de les més brillants creacions no solament del teatre de Plauto sinó també del teatre universal de tots els temps.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464