Saltar apartados

Canvis en Orient Mig des de la Primavera Àrab

La Seu de la Universitat a Alacant analitza, durant tota la setmana, els canvis polítics, socials, econòmics i estratègics que han tingut lloc als països de l'Orient Mitjà des de les revolucions de la Primavera Àrab en el marc dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant “Rafael Altamira” sota el títol de “Revoltes i transicions a l'Orient Mitjà”.

El curs, coordinat pels professors dels departaments de Filologies Integrades i d'Anàlisi Geogràfica Regional de la UA, Ignacio Álvarez-Ossorio i Francisco Torres, compta amb la participació de fins a deu especialistes en la matèria de diferents universitats espanyoles i busca oferir una anàlisi que tinga en compte els diferents factors que han configurat una nova realitat sense caure en el parany reduccionista d'atribuir-los a la religió.

Els experts que participen en el curs de la UA formen part d'un grup d'Investigació del Ministeri d'Afers Exteriors que fa sis anys que treballa sobre les transformacions econòmiques i socials, emergència de l'islamisme o el paper de la societat civil als països àrabs des de diferents àrees de coneixement.

Les diferents ponències amb les quals compta el curs, analitzen la situació a Turquia, Síria, Palestina, Líbia, Líban o Egipte, però també la irrupció del salafísme, la comunicació política al món àrab, el posicionament dels Estats Units davant la Primavera Àrab o l'aigua com a factor polític a l'Orient Mitjà.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464