Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'Literatura Infantil i Juvenil' inaugura els Cursos d'Estiu de la UA

'Literatura Infantil i Juvenil' inaugura els Cursos d'Estiu de la UA

Aquest dimecres, 2 de juliol, a les 09.00 h, a les instal·lacions del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (edifici Filosofia i Lletres III) començarà el primer dels cursos que s'impartiran al campus de la UA: Literatura infantil y juvenil. Textos, ilustración i animación lectora en España y en América Latina. Serà inaugurat per Eva Valero, directora de Seus Universitàries, i Ramón Llorens i Pedro Mendiola, coordinadors del curs i professors del Departament d'Innovació i Formació Didàctica. Finalitzarà el divendres 4 de juliol.

El contingut fa una mirada a la literatura infantil i juvenil espanyola i hispanoamericana des d'una perspectiva històrica i actual i en tracta la projecció didàctica en les aules dels diversos nivells educatius. Incorpora experiències d'animació lectora, anàlisi d'obres i autors relacionats amb la literatura infantil i juvenil espanyola i hispanoamericana.

Les conferències programades abordaran temes com el descobriment i la conquesta d'Amèrica en la literatura infantil i juvenil espanyola actual, la literatura infantil a Espanya i Mèxic, les revistes digitals i la LIJ, la coeducació en la LIJ, la literatura infantil iberoamericana com a gran desconeguda o les guies per a la promoció de la lectura, entre d'altres. Hi haurà, a més, de panells d'experts i col·loquis. El programa del curs inclou també encontres amb il·lustradors, com Javier Sáez i Pablo Auladell (demà dimecres 2, de 16.00 a 19.00 hores) i amb els autors Roberto Aliaga i Antonia Rodenas (dijous 3, de 16.00 a 19.00 hores).

Demà, dimecres 2 de juliol, el curs comptarà amb la intervenció de la responsable de Cultures Ancestrals Club UNESCO per a Protecció del Patrimoni Immaterial, Griselda Tolla, que parlarà, a les 19.00 hores, sobre els contes inques, el seu origen i desenvolupament i la transcendència de la cultura andina. Griselda Tolla és coach professional, mediadora intercultural, especialista a filosofar amb xiquets i experta en gestió de la diversitat en l'àmbit públic.

Durant tot el mes de juliol la UA impartirà 47 cursos d'estiu de disciplines molt diverses. 22 tindran lloc al campus, 4 a la Seu Universitària d'Alacant i 21 en les seus d'Alcoi, Benissa, Cocentaina, l'Alcúdia, la Nucia, Oriola, Teulada, Villena i Xixona.


CONFERÈNCIA INAUGURAL

Aquest dimecres, 2 de juliol, a les 20.00 hores i a la Seu Universitària d'Alacant, Màrius Sala, lingüista i acadèmic de l'Acadèmia de la Llengua Romanesa, impartirà la conferència inaugural dels Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant: "La llatinitat que ens uneix i la presència del català a Romania". Catalina Iliescu, coordinadora acadèmica dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira, presentarà el conferenciant.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464