Saltar apartados

Les claus actuals de la Unió Europea

La Seu Ciutat d'Alacant acull del 8 al 14 de setembre el curs "Integración europea y ciudadanía: claves actuales de la Unión Europea", integrat per sis conferències i organitzat per la Càtedra Jean Monnet d'Història i Institucions Comunitàries (Projecte EUROCIT), el Departament d'Humanitats Contemporànies de la UA i la Seu Universitària d'Alacant.

El curs serà inaugurat dilluns que ve, 8 de setembre, a les 19.00 hores, per la directora de la Seu Universitària d'Alacant, Josefina Bueno, i Salvador Forner, professor del Departament d'Humanitats Contemporànies de la UA. Forener serà l'encarregat d'oferir la conferència d'obertura, en la qual abordarà els reptes econòmics i polítics de la UE, amb reflexions sobre el passat i el present de la integració europea.

El curs continuarà el dimarts 9, a les 19.30 hores, amb la intervenció d'Heidy-Cristina Senante, professora de la UA, sobre la construcció d'una ciutadania europea. El dimecres 10 Carlos Molina, professor de la Universitat d'Alcalá de Henares, parlarà de les perspectives polítiques i institucionals de la UE després de les eleccions europees de 2014. La situació actual i les perspectives de futur de l'euro i la unió monetària i la geoestratègia internacional s'abordaran el dijous 11 i divendres 12, a càrrec de Sara González (Universitat Complutense) i Florentino Portero (UNED), respectivament. El curs finalitzarà el dissabte 13, amb una altra ponència de Salvador Forner: "Balance social y económico de España y la Unión Europea".

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464