Saltar apartados

Segona edició de Parlem d'Àfrica

La Seu Ciutat d'Alacant acull la segona edició de Parlem d'Àfrica. Experts i periodistes especialitzats en el continent africà es donaran cita per a analitzar la realitat d'Àfrica i acostar-la a la població alacantina.

Coordinat per José Naranjo, periodista especialitzat en l'Àfrica, i Josefina Bueno, directora de la Seu Ciutat d'Alacant, el cicle Parlem d'Àfrica (II edició) abordarà el present africà i els reptes que planteja des d'una perspectiva multidisciplinària que aprofundirà en temes com la immigració, el cinema, les revolucions àrabs i el patrimoni cultural: des de l'oralitat fins a la música.

El curs comença aquest dimecres 24 de setembre amb la presència d'Ángela Rodríguez Perea, redactora i coordinadora en la revista digital afribuku.com, que parlarà sobre les 'Primaveres àrabs: art urbà i revolució'. El dilluns 29 de setembre, la moçambiquesa Tania Adam s'endinsarà en 'Els sons d'Àfrica'; Abdoulaye Bilal Traoré, poeta, músic i narrador oral, disertarà sobre ''Oralitat i escriptura', l'1 d'octubre.

'Els cinemes africans' seran analitzats en les sessions del 6 i 7 d'octubre. Beatriz Leal Riesco, investigadora, crítica de cinema i programadora independent especialitzada en cinemes contemporanis africans, europeus i d'Orient Mitjà, parlarà sobre el cinema del continent en el segle XXI, mentre que el dia 7 presentarà un cinemafòrum Jean-Marie Teno, amb les projeccions d'Hommage (1983. curt) i Afrique, je te plumerai (1992, llarg).

El cicle acaba el 8 d'octubre, amb la presentació del còmic La pesadilla de Obi, per Ramón Esono. Nascut a Guinea Equatorial, combina la passió pel dibuix i el còmic amb el treball de grafista. És autor del blog Las Locuras de Jamón y Queso i participa en l'emissora virtual Locos TV. La seua primera novel·la gràfica està a punt de veure la llum. Actualment resideix al Paraguai.

Totes les sessions seran a les 20.15 hores, amb entrada lliure limitada a la capacitat del local. Més informació i inscripcions.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464