Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Vicente Molina Foix imparteix una conferència sobre Daniel Escolano

Vicente Molina Foix imparteix una conferència sobre Daniel Escolano

Dijous que ve 25 de setembre a les 20.00 hores, l'escriptor il·licità Vicente Molina Foix parlarà sobre l'artista alacantí Daniel Escolano en la seua conferència "Escolano real i imaginari", a la Seu de la Universitat en la Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4). La conferència forma part de les activitats programades entorn de l'exposició "L'artista i la mare. Obres de Daniel Escolano", una mostra que romandrà oberta al públic en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) fins al pròxim 3 de novembre.

El professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA, Juan Antonio Roche, és el comissari d'aquesta mostra que exposa part de la col·lecció que, a l'estiu del 2013 Daniel Escolano va donar a la UA. Fruit de la generosa donació, la Universitat d'Alacant posseeix avui una important col·lecció composta per més d'un centenar de pintures i múltiples dibuixos, esbossos i poemes.


"L'artista i la mare. Obres de Daniel Escolano"

L'exposició permet enjudiciar els valors artístics, filosòfics i existencials de Daniel Escolano i, més concretament, el seu mestratge en el dibuix, les seues cuidades composicions, el pols ferm de les seues línies i el creatiu i ric tractament del color. L'obra d'Escolano beu de múltiples influències que ell recrea d'una manera singular i idiosincrático. Entre les seues herències trobem a Dalí -al que va conèixer personalment-, el seu mestre Pedro Picó i el surrealisme. A ella se li sumen altres influxos procedents d'universos tan diferenciats com la mitologia greco-llatina, la religió cristiana, la filosofia budista zen o el món del còmic i del màniga, a més del psicoanàlisi freudiano i les observacions empíriques de la naturalesa.

Amb tots aquests ingredients, Daniel ha construït un univers oníric personalísimo plasmat en una concepció de la pintura decorativa, colorista, mítica, mística i transcendent si bé, en la seua trajectòria de més de 47 anys, ha evolucionat des del realisme màgic cap a l'abstracció. Justament, Daniel diu que és l'amor de la seua mare, al costat d'altres energies de l'univers, el que està darrere del seu impuls creador.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464