Saltar apartados

Adaptats en profunditat

La Universitat Alacant continua apostant per la integració a través de l'esport i acaba d'engegar "Adaptats en profunditat", un projecte de busseig adaptat a joves discapacitats de les comarques d'Alacant, en la modalitat de busseig amb escafandre. La secció d'activitats subaqüàtiques de la Universitat d'Alacant (ASUA) és la promotora de la iniciativa, que permetrà a 25 joves amb discapacitat psíquica beneficiar-se d'aquesta experiència, des de 3 de novembre i fins a febrer de 2015.

Aquest nou projecte és fruit de l'acord de col·laboració entre la Unió Provincial d'Associacions pro-Minusvàlids Psíquics d'Alacant (UPAPSA) i el Servei d'Esports de la Universitat d'Alacant, en el qual s'integra la secció d'activitats subaqüàtiques de la UA. La fase inicial d'"Adaptats en profunditat" es desenvoluparà durant quatre mesos (novembre-febrer), de la mà dels instructors de busseig d'ASUA. Les primeres sessions tindran lloc a la piscina de la Universitat d'Alacant.


Jornada de ASUA con la ONCE, con un grupo de jóvenes con diferentes niveles de deficiencia visual.
Autor: Jaume Izquierdo Jordá

El principal objectiu és, segons afirma el coordinador d'ASUA i instructor, Enrique Díaz, que els joves "descobrisquen una activitat que, amb petites adaptacions, pot ser accessible a qualsevol persona amb independència de la seua condició". Els organitzadors afigen que l'activitat pretén establir-se com un programa continu de busseig adaptat, en què puguen integrar-se diferents col·lectius de discapacitats de les comarques d'Alacant.

El projecte "Adaptats en profunditat" està vinculat a actuacions prèvies engegades per ASUA i la Federació d'Activitats Subaqüàtiques de la Comunitat Valenciana (FASCV). Al juliol de 2013, la FASCV va organitzar, en col·laboració amb ASUA i la Universitat d'Alacant, el segon curs de formació de bussejadors i instructors especialitzats en busseig adaptat, amb la participació d'una vintena de persones entre bussejadors i instructors. Setmanes més tard, ASUA va organitzar la primera jornada de busseig adaptat, amb un grup de més de 15 joves amb deficiència visual de l'ONCE. Al novembre de 2013 va tenir lloc el primer contacte entre ASUA i els responsables d'UPAPSA, del que ha sorgit aquest programa inicial de col·laboració.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464