Saltar apartados

Assambleístes d'Aristòfanes

Grècia, anys 60. Un grup de dones encapçalat per Praxàgora ha decidit que les dones han de convèncer els homes perquè els cedisquen el control d'Atenes, davant del desgovern de la ciutat, sumida en una crisi econòmica, social i política.

Aquest és el punt de partida de l'obra Assambleistes, d'Aristòfanes, amb muntatge de Ricardo Arqueros, que l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant representarà en valencià el pròxim 14 de octubre, a les 12.00 horas. Entrades a 3 euros, disponibles en Llibreria Compàs i una hora abans al Paranimf.

Arqueros trasllada l'acció del món clàssic als “convulsos anys 60” a Grècia. El director afirma que la situació que va descriure Aristòfanes l'any 392 aC podria traslladar-se al començament dels anys 60, una “època perfecta per a adaptar-la-hi” i fins i tot a l'actualitat. En aquest sentit, defensa la vigència de la comèdia d'Aristòfanes des de la crítica social i política “sense color, sense partidismes”, però que deixa en evidència “la falta de connexió entre la ciutadania i els polítics”.

SINOPSI

L'obra mostra una Grècia sumida en la crisi política produïda per la Guerra Civil grega i unes dones que, fartes de veure com els homes les deixen de banda i prenen decisions equivocades, decideixen conquistar el dret a opinar amb la més divertida de les argúcies. Les dones prenen el control de la ciutat proposant una sèrie de mesures tan revolucionàries com divertides.

L'assemblea de les dones conté totes les característiques del millor teatre d'Aristòfanes: la crítica social, el pla fantàstic, l'heroïna ideal, i el món al revés. Està cafida de frases enginyoses, línies de diàleg hilarants, una tipificació de personatges divertidíssima i un gran final feliç.

Vols saber el que va opinar el nostre crític en l'estrena de l'obra?

Fitxer adjunt: Assambleistes-2913IMG_4716


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464