Saltar apartados

Diàlegs de dalt i de baix

El Col·legi Major acull la representació de l'obra Diàlegs de dalt i de baix, text amb el qual l'autor Orland Verdú va guanyar el premi de Teatre Ciutat de Sagunt del 2011. Interpretada per la companyia Oracles Teatre i dirigida pel mateix dramaturg de Petrer, es representarà en el Col·legi Major dimecres pròxim a les 20.00 hores. Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir en el MIC.

El text original Diàlegs de dalt i de baix està format per quatre peces teatrals independents i autònomes relacionades per les seues idees i símbols, i constitueixen un exemple dialèctic entre dos personatges que xoquen inevitablement. Les propostes tracten alguns dels temes universals de la nostra filosofia: la guerra, la felicitat, l'amor i el destí. Cada peça és un món diferent amb ressonàncies dels altres i una proposta formal i estilística diversa, amb la constant d'uns diàlegs esmolats i rítmics, en què l'inquietant i el suspens, la vida i la mort s'ajunten poèticament.

En aquesta adaptació teatral s'inclouen tres de les quatre peces. En "Sobre l'amor", una filla interroga sa mare, una dona controladora i forta, convalescent d'un infart, sobre la mort del pare. En "Sobre la guerra", un soldat es troba amb un filòsof que li han encomanat d'eliminar. I finalment, en "Sobre el destí", un jove poeta s'enamora d'una dona esquerpa mentre esperen en una misteriosa estació de tren. Les tres són peces independents, però amb els grans temes com a fil conductor.

Per a dur a terme aquest muntatge, Orland Verdú ha posat en marxa la companyia Oracles Teatre. Dirigirà un elenc integrat per Joana Cortils Munné, Diana Llobet, Patrick Martino, Raimundo Morte, Jorge Prats i Agurtzane Zallo.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464