Saltar apartados

El teatre, gran protagonista de ACUA

Un total d'onze espectacles integren el programa cultural ACUA per als mesos de novembre i desembre, amb el teatre com a clar protagonista. Nou espectacles teatrals, dos dels quals en col·laboració amb Circarte i la Mostra d'Autors Contemporanis, permetran al públic gaudir del teatre en les seues diverses variants.

La programació arranca dimecres 5 de novembre (Paranimf, 20.00 hores) amb l'obra teatral Equus, de la companyia Ferroviària i la direcció de Paco Macià. Aquesta obra presenta un reflex de la violència aparentment sense sentit del nostre temps. El 12 de novembre serà el torn d'El somriure del crim, integrada en la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, amb Rodolant Teatre, i el 13 de novembre, Circarte, un espectacle que entén el circ com a mitjà d'expressió i fusió de cultures i pobles.

El programa teatral continua el divendres 14 al MUA a les 20.00 hores, amb Digital 21, Conferència + Videoart Live Act!, a càrrec de Miguel López Mora, músic multiinstrumentista, videoartista i compositor, pioner a Espanya de la música electrònica. El 18 de novembre (12.00 hores Paranimf) Manel Gimeno dirigeix La nit de l'ós, a càrrec de Teatre-IES La Nucia, una comèdia amb rerefons dramàtic que va rebre el Premi Arniches el 2002.

Enoch Arden arribarà al MUA el 19 de novembre, a les 20.00 hores, un espectacle vibrant que integra música i narració amb la veu de Rosana Pastor, Òscar Oliver al piano i el cant de Vicent Antequera. Espérame en el cielo... o, mejor, no, el 26 de novembre a les 20.00 hores en la Facultat d'Educació. Es tracta d'un text de Diana M. de Paco que explica la història de quatre dones i aborda el moment en què l'amor es converteix en una altra cosa.

El mes de novembre acaba amb un destacat monòleg teatral en català a càrrec de l'actriu Carme Elías, Al galop, el dia 28 de novembre a les 20.00 hores en el Col·legi Major.

El 3 de desembre es representarà l'última proposta teatral d'ACUA, amb l'obra Smiley, obra en català que forma part dels espectacles seleccionats per la Xarxa Alcover de Teatres (Col·legi Major 20.00 hores). Dirigida per Guillem Clua, és una comèdia romàntica protagonitzada per dos homes.

MÚSICA I EXPOSICIONS

Els espectacles musicals arribaran els dies 4 i 16 de desembre amb Atupa (hip-hop en valencià. Col·legi Major, 20.00 hores) i la presentació del disc Granada de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró (Facultat d'Educació, 20.00 hores).

En l'apartat expositiu, la UA inaugura tres noves exposicions. En primer lloc, Des de dins. Art contemporani des d'Alacant (Sala Sempere del MUA. Del 14 de novembre al 23 de desembre), una mostra integrada per una selecció d'obres d'una generació de joves artistes nascuts a Alacant o que treballen en el seu àmbit, que s'han convertit en l'autèntic motor del desenvolupament artístic de la província en els últims anys. L'exposició ofereix una visió global del panorama de la creació actual alacantina i perfila cap a on transiten les línies de recerca en l'art contemporani.

Les altres dues exposicions són Espanya ha de saber (superar la postguerra) (a partir del 6 de novembre a la Sala Aifos) i Prostitució. Retrats d'una vida en el carrer, de Rubén García (Sala Trànsit, aulari II. Del 3 al 28 de novembre).

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464