Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • II Fira de la Cultura Gitana a la Universitat d'Alacant

II Fira de la Cultura Gitana a la Universitat d'Alacant

La Universitat d'Alacant acull del 4 al 6 de novembre la II Fira de la Cultura Gitana, amb un ampli programa d'activitats creades amb la finalitat d'acostar i difondre diversos aspectes de la cultura gitana mostrats des d'una perspectiva cultural i acadèmica. La fira està coorganitzada per la UA, l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau (IUDESP) i per la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), amb el patrocini de la Diputació d'Alacant.

Els organitzadors d'aquesta iniciativa expliquen mitjançant els més de 500 anys de convivència entre les cultures gitana i espanyola els grans vincles que s'han establit entre les dues amb el pas del temps. Per a entendre tant una com l'altra i la relació entre totes dues és necessari conèixer les dues cultures tant per separat com a través dels llaços que les uneixen.

Aquest programa d'activitats ofereix una aproximació a la cultura gitana i aporta una àmplia i didàctica informació, amb algunes propostes lúdiques per a aprendre i gaudir amb la comunitat gitana.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Les activitats començaran a la plaça d'Europa el dia 4 de novembre a les 10.00 hores, amb l'hissat de la bandera gitana. Després d'aquest acte, a les 11.00 hores, a les porxades de la Biblioteca General serà inaugurat un estand informatiu en què, a més, es podrà participar en un joc, el “gitanòmetre”, en el qual els concursants demostraran els seus coneixements sobre la cultura gitana.

La jornada del dia 5 de novembre, Dia Internacional de la Llengua Gitana, començarà amb una lectura de poemes en caló, que es farà a les 12.00 hores a les portes de la Biblioteca General. Finalment, el dia 6 de novembre s’oferirà un taller d'abraçades, a partir de les 10.00 hores, també a les porxades de la Biblioteca General de la Universitat. Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464