Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'Aula Literària de la UA reprèn el cicle Escriure El País

L'Aula Literària de la UA reprèn el cicle Escriure El País

L'Aula Literària de la UA reprèn a partir del 31 d'octubre el cicle Escriure El País, amb la presència de Núria Cadenes, Carles Alberola i Joan Olivares. Aquest cicle està organitzat pel Departament de Filologia Catalana, la Facultat de Filosofia i Lletres, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, l'Institut Universitari de Investigació de Estudis de Gènere i el diari El País.

La iniciativa pretén reivindicar, mitjançant l'escriptura literària, el paisatge, els costums i, en suma, la cultura de les nostres contrades. En aquest sentit, els autors convidats redacten una història, autobiogràfica o fictícia, que llegeixen als assistents a la sessió, els quals tenen l'opció d'establir una conversa amb l'escriptor, atenent als suggeriments que la història els haja suscitat. La història serà publicada després a l'edició digital del "Quadern" d'El País.

AUTORS CONVIDATS

Núria Cadenes (Barcelona, 1970), periodista i escriptora arrelada a València des de fa anys. És autora de Cartes de la presó, Vine al sud! Guia lúdica del País Valencià i L’Ovidi. Amb Az (3i4, 2009), un recull de contes, va guanyar el Premi Ciutat d’Elx i el Premi de la Crítica. La seua darrera novel·la és El banquer (Edicions de 1984, 2013), en què presenta la vida d’un banquer inspirat en la figura del mallorquí Juan March.

Carles Alberola (Alzira,1964) és un actor, director i dramaturg, titulat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic i Dansa de València (1983-1986). Als anys 80 treballa com a actor en diferents companyies valencianes al mateix temps que fa classes en escoles municipals de teatre.
A partir del 1989 comença a simultaniejar l'escriptura, la direcció i la interpretació. En aquesta primera etapa, que cobreix els anys 90 (1989-1999), Alberola va estrenar catorze comèdies, de les quals en va dirigir tretze i en va interpretar sis. El 1994 crea la companyia Albena Teatre, de la qual és director.

Joan Olivares i Alfonso (Otos, Vall d'Albaida, 1956) és un escriptor valencià, llicenciat en Física Teòrica i treballa de professor de Matemàtiques a l'IES Josep Segrelles d'Albaida. Guanya el premi Andròmina de Narrativa el 2005. És dissenyador i constructor de rellotges de sol. Com a escriptor, és autor de Vespres de sang: vint-i-quatre almuds (2000) Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira; L'estrep (2005) Premi Andròmina de Narrativa; Pana negra (2007) Premi Constantí Llombart de Narrativa; Pell de pruna (2008); Premi la Vall d'Albaida de Narrativa Erótica; Dies de verema (1998) Premi la Vall d'Albaida de narrativa erótica, i Ultratge (2012) Recull de narracions curtes. Editorial Tria, Barcelona

CALENDARI:

Núria Cadenes
31 d'octubre de 10.30 a 12 hores
Sala Mario Benedetti, Facultat de Filosofia i Lletres III
Presenta Joaquim Espinós
Col·labora: Aula Literària (Vicerectorat de Cultura) i CED

Carles Alberola
11 de novembre de 10 a 12 hores
Sala d'actes de la Facultat d'Educació
Presenta Gabriel Sansano
Col·labora: Aula Literària (Vicerectorat de Cultura) i Departament de Filologia Catalana

Joan Olivares
9 de desembre de 17 a 19 hores
Sala d'actes de la Facultat d'Educació
Presenta Enric Balaguer
Col·labora: Aula Literària (Vicerectorat de Cultura) i Facultat de Filosofia i Lletres

Cooordina: Isabel Marcillas

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464