Saltar apartados

Nova edició de retroconsolas

Sega, Nintendo, o la mítica Game Boy són algunes de les videoconsoles que veurem en la nova edició de RetroConsoles 2014 de la Universitat d'Alacant. Un esdeveniment de retroinformàtica que arranca el pròxim dijous, 23 d'octubre, fins al dissabte 25 d'octubre a l'Escola Politècnica Superior de la UA. Durant aquests dies es podrà gaudir d'una exposició d'ASUPIVA (Associació d'Usuaris de Pc, Internet, Videojocs i Arcade), que recull més de 300 unitats, entre accessoris i consoles des de la dècada dels 70 fins a l'actualitat. La mostra podrà visitar-se a partir del divendres 24 d'octubre, a les 10.00 hores, a la sala de graus de l'Escola. Així mateix, el dissabte 25 d'octubre, a les 10.00 hores, Pablo Avilés, president d'ASUPIVA, farà una visita guiada.

Sens dubte, les activitats més interessants d'aquesta edició són els tallers centrats en el desenvolupament de videojocs que mantenen amb vida les màquines més retro. A més de programar jocs per a Game Boy i Spectrum, els assistents podran traure el màxim rendiment d'antigues consoles connectant-les a televisors actuals. Les xarrades i podcasts, juntament amb la projecció de documentals, són un altre dels plats forts de RetroConsoles Alacant 2014. El divendres 24 d'octubre, a les 17.30 h, a la sala d'actes de l'Escola, es projectarà la segona part del documental Insert Coin. Un repàs per la història dels videojocs a Espanya realitzada per Juan M. Pérez i Víctor Frías.

El dissabte 25 d'octubre, a partir de les 11.00 hores, amants i experts en l'àrea tractaran temes com les màquines recreatives, la situació actual del desenvolupament de jocs per a plataformes de 8 i 16 bits, així com els videojocs més importants de tota una generació: els de la Nintendo Entertainment System (NES), entre altres aspectes. Totes les xarrades es retransmetran en directe per videostreaming.

Videojocs per aliments

Una de les novetats de RetroConsoles 2014 és la iniciativa Videojocs per Aliments: un mercat ambulant alternatiu, on es podran adquirir jocs i sistemes clàssics a canvi de quilos d'aliments no peribles que seran destinats al Banc d'Aliments d'Alacant. Com en l'edició anterior, hi haurà el tradicional mercat ambulant retro perquè col·leccionistes i aficionats puguen adquirir jocs, màquines i accessoris. L'esdeveniment es completa amb una zona de joc, en què es podran provar videoconsoles de diverses èpoques, fins i tot algunes ja en desús.

Hi haurà campionats de jocs de lluita tipus Street Fighter i algun joc de cotxes com Mario Kart 64. La jornada del dissabte finalitzarà a les 19.15 h, a la sala d'actes de l'Escola, amb el lliurament de guardons del II Concurs de Creació de Videojocs Retro de la Universitat d'Alacant. Enguany hi ha 400 euros en premis i la realització d'una edició física en casset dels jocs presentats.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464