Saltar apartados

Exposició 'Els límits del creixement'

La Facultat de Ciències, amb la col·laboració de l’Associació Entrepobles, exposa a l’Aulari I de la Universitat d’Alacant la mostra ‘Els límits del creixement’, una col·lecció de panells informatius sobre l’explotació inconscient i incontrolada que es fa dels recursos naturals, que romandrà oberta al públic fins al 18 de desembre.

Durant les últimes dècades, la humanitat s’ha comportat amb el planeta Terra com si tinguera davant seu la ‘gallina dels ous d’or’, amb abundants recursos naturals fàcils d’obtenir. “Consideràvem que la gallina era nostra i que com més l’explotàrem més tresors obtindríem i més grans. Llavors rebregàrem els mars i els sòls, contaminàrem les aigües i l’aire. El final d’aquesta història és fàcil d’endevinar: el mateix que en el cas de la nostra malmesa gallina”, expliquen els organitzadors.

Els dotze panells tracten interessants temes com els límits del creixement; la vertadera sostenibilitat; no vivim sols, som part d’un ecosistema; què està passant amb el petroli?; esprement-ne les últimes gotes; nuclear, gas i carbó; les renovables són el futur... però són limitades; adéu a la cultura d’usar i tirar; què fem amb el nostre model de vida?; o de l’economia del creixement, entre altres.

“Associar-nos, informar-nos, col·laborar, mobilitzar-nos, denunciar i incidir políticament, són algunes de les moltes coses que podem dur a terme per a fer del món un lloc veritablement sostenible i pròsper per a tots els pobles”, expliquen con a un dels objectius de la mostra.

Programa d'activitats complet

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464