Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Ajornat el concert de Sílvia Pérez Cruz i Raül Ferández Miró

Ajornat el concert de Sílvia Pérez Cruz i Raül Ferández Miró

El concert que anava a celebrar-se en la vesprada del dimarts 16 en el Paranimf de la Universitat d'Alacant a càrrec de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró ha estat ajornat.

Segons han informat des de l'oficina del grup, la cantant pateix una forta grip que li impedeix l'actuació. La cita s'ajorna al dia 29 d'abril i des de la Universitat d'Alacant ofereixen totes les facilitats per a la devolució d'entrades a aquells que ja les hajen adquirit.

Tant les adquirides en Llibreria Compàs com mitjançant Instanticket serviran per a la pròxima cita. Aquells que desitgen la devolució dels diners podran fer-ho al mateix lloc on van adquirir l'entrada.

Informació del concert

Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró han fet un disc nou, sols, sense ningú ni res més, només veu i guitarres. Un disc visceral, íntim, per al qual han elegit cançons d’altres i se les han fetes seues portant-les al límit. Granada n’és el títol, i serà presentat al públic alacantí al Paranimf, el 16 de desembre a les 20 hores. Les entrades estan a la venda en Instant Ticket i a la Llibreria Compàs al preu de 10 euros.

Ella és una de les veu més colpidores que ha aparegut els últims temps. Crescuda entre cançons populars ibèriques, intèrpret amb formació en clàssic i jazz, contagiada pel flamenc a través d'una connexió que sembla sobrenatural, canta d'una manera que només és seua i fa estremir. Ell va començar sent un músic indie per a arribar a ser, simplement, un músic. Res del que sent li és aliè, tot l'atrau i de tot aprèn, i això l'enriqueix com a compositor, com a productor o com a instrumentista.

Sílvia i Raül tenen alguna cosa que només és seua. I no és només el repertori, també la intensitat emocional, el sentit de l'aventura. La connexió és tal, que es converteixen en un de sol i nou, diferent a qui són per separat.
Raül diu que no ha conegut mai un altre músic que l’entenga com Sílvia. Sílvia diu que la seua connexió amb Raül és una cosa animal, que no la té amb ningú més. La seua primera col·laboració junts, el 2006, girava al voltant de cançons tradicionals catalanes i llatinoamericanes. Ara encara en canten, de cançons populars, però el repertori s'ha fet divers, imprevisible. Es diria que qualsevol matèria primera els serveix de material conductor per a expressar tot el que és expressable a través de la música.

Aquest és un disc interpretat, gravat i produït per tots dos. Un disc de versions, de la primera a la última. En català, castellà, portuguès, anglès, francès i alemany. Peces de Leonard Cohen, Albert Pla, Edith Piaf, Schumann, Enrique Morente, Violeta Parra, Lluís Llach, Novos Bahianos, Maria del Mar Bonet o Fito Páez, entre altres. De qualsevol època, estil o origen; totes amb un denominador comú: en la veu i les mans de Sílvia i Raül sonen a confessió descarnada, a vivència o a somni. Com si s'acabaren d’escriure. O millor encara: com si prengueren forma en aquest mateix instant.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464