Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Tallers formatius 2.0 per a l'escola valenciana plurilingüe

Tallers formatius 2.0 per a l'escola valenciana plurilingüe

Després de l’experiència formativa dels passats anys, organitzada per La Cívica-Escola Valenciana, la xarxa cooperativa 2.0 “Un entre tants” i la UEM-UA Enxarxa’t, tornen a proposar uns tallers formatius amb qüestions que consideren útils per aplicar a l’aula i que serveixen d'inici a les activitats de formació que conclouran amb l'edició d'enguany de la “Jornada d’ensenyament i ús del valencià als centres educatius. Intercanvi d’experiències d’educació plurilingüe 2015”.

Amb aquest objectiu s’han organitzat tres tallers formatius per seguir construint l’Escola Valenciana de qualitat que mira cap al futur amb les fermes arrels de l’idioma propi -el valencià- com a factor vertebrador i cohesionador irrenunciable.

Tots els tallers tindran lloc a l’edifici Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant a l’aula GB/INF3 i van adreçats a professorat d’educació infantil, primària i secundària en exercici. Cada taller té un límit de matrícula de 40 places i la matriculació es farà per ordre de recepció de les sol·licituds. En el cas que les sol•licituds superen el nombre de places de cada taller hi haurà llista d’espera. Hi haurà una certificació de 10 hores per l’assistència als tres tallers i la no assistència a un dels tallers implicarà que no es genere el certificat.

Aquests tallers estan organitzats pel Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, UEM – UA (IIFV) i La Cívica-Escola Valenciana, amb la col·laboració de la Xarxa Cooperativa d'Experiències TIC per a l'Ensenyament en Valencià, la Xarxa de Centres Educatius Valencians de Qualitat i Enxarxa't.

Hi ha més informació disponible a la seu de La Cívica-Escola Valenciana de l’Alacantí (carrer Perú 16, bloc 2, local esquerra. 03008. Alacant), escrivint a l’adreça electrònica lacivica@lacivica.cat, al telèfon 607 930 565 o fent clic ací. Es pot matricular directament emplenant el formulari d’inscripció.

Programa

  • 20 de gener de 2015, de 18 a 21 hores. Taller: "Com usar Google Drive a l'aula". Ponent: Vicent Santamaria. tècnic lingüístic de l'Ajuntament de Cocentaina. Les persones participants aprendran a utilitzar Google Drive a través de pràctiques i activitats per a crear i compartir qualsevol tipus de fitxers, però sobretot per a descobrir formes de treball col·laboratives a través de la creació de documents de text amb Google Docs. Igualment, aprendran a crear activitats interactives a partir de fulls de càlcul i formularis, i a avaluar-ne el resultat amb l'ús de complements. Requisits: un compte de Google (@gmail.com) actiu i del qual es conega la contrasenya.


  • 17 de febrer de 2015, de 18 a 21 hores. Taller : “Presentacions digitals i discurs oral. Comunicació eficaç”. Ponent: Voro Gòmez Roselló, mestre de llengua a l’IES Antoni Llidó de Xàbia. L’objectiu és desenvolupar tècniques i estratègies i conèixer recursos per a crear i utilitzar presentacions digitals més efectives, que ajuden a comunicar amb eficàcia, independentment dels aspectes tècnics i del programari que s'utilitze (PowerPoint, Keynote, Impress). Requisits: Coneixements bàsics d’informàtica.


  • 17 de març de 2015, de 18 a 21 hores. Taller: “Ús a l'aula de les tauletes digitals”. Ponent: Hermínia Pastor Pina, professora d'IES María Blasco de Sant Vicent del Raspeig. Tractarà com l'actualitat demana la incorporació de dispositius digitals a l'aula i un dels principals és la tauleta digital. Els alumnes del taller aprendran una proposta pràctica d'ús (infraestructura, tipus, usos, resolució de problemes tècnics) així com algunes de les principals aplicacions que s'utilitzen per a fins educatius.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464