Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Jornada sobre la comunicació en català al País Valencià

Jornada sobre la comunicació en català al País Valencià

Els departaments de Comunicació i Psicologia Social, Filologia Catalana i el Servei de Llengües i Cultura, amb la col•laboració del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, organitzen la primera Jornada sobre l’Àmbit comunicatiu en català al País Valencià, que es celebrarà el 29 de gener a l’edifici Germà Bernàcer de la UA, des de les 10 fins a les 18 hores, amb entrada gratuïta limitada a l’aforament.

El programa està composat per una conferència i dos taules redones amb professionals de diversos àmbits de la comunicació, a més de les xarrades introductòria i de cloenda. Es tracta d’una jornada destinada especialment a estudiants de Filologia, de Publicitat i Relacions Públiques i de Sociologia, entre altres, i també per a professionals de la comunicació i relacions públiques, periodistes, directius i responsables de comunicació de l’Administració Pública, estudiosos de la comunicació de masses i dirigents d’organitzacions.

La inauguració oficial, a les 10 hores, serà a càrrec del rector de la Universitat, Manuel Palomar, al que seguirà la conferència introductòria, a les 10.30 hores, titulada “L’espai comunicatiu en català. Del món local al món global”, a càrrec de Josep Gifreu, professor, comunicòleg, assagista i periodista, catedràtic de teoria de la comunicació i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra. Serà presentat per Carles Segura, director del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. Després de la conferència s’obrirà un debat per als assistents, que es desenvoluparà des de les 11.15 fins a les 11.45 hores.

A les 12.15 hores començarà la primera de les taules redones de la jornada, que tractarà de «Radio i televisió al País Valencià: reconstrucció o construcció?» i que es celebrarà fins a les 14.15 hores. Hi participaran Francesc Manel Anton, periodista extreballador de Ràdio 9 Alacant; Amàlia Garrigós, periodista i extreballadora de RTVV, directora del programa de ràdio El Mural, d’Escola Valenciana; Paco Lloret, coordinador de Ràdio Altea, i Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat i director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló. Estarà moderat per Sandra Montserrat, professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.

A les 16 hores tornarà l’activitat amb la segona de les taules redones, que en aquest cas es titula «Premsa i ciberpremsa: cap a on creixem?». Comptarà amb la participació de Francesc Martínez, professor del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat València; Moisés Vizcaíno, director i coordinador de La Veu del País Valencià; Vicent Partal, director de VilaWeb, i Francesc Viadel, professor del Departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Estarà moderat per Mar Iglesias, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant.

Finalment, a les 17.50 hores tindrà lloc la cloenda de la jornada, a càrrec de Carles Segura, director del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant.

Fitxer adjunt: Programa de la jornada


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464