Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Monòver acull l'exposició 'El final de la Guerra Civil a Alacant. Repressió i exili'

Monòver acull l'exposició 'El final de la Guerra Civil a Alacant. Repressió i exili'

Comissariada per l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant, la sala Kursaal Fleta del municipi de Monòver acull l'exposició "El final de la Guerra Civil a Alacant. Repressió i exili", una mostra que arreplega els esdeveniments del final de la Guerra Civil, com també la repressió que va acompanyar la implantació de la dictadura franquista i l'exili del qual molts alacantins no van tornar.

El mes de març de 1939 la província i la ciutat d'Alacant van tenir un gran protagonisme en els esdeveniments finals de la Guerra Civil espanyola. Així ho proven l'establiment de l'últim govern republicà, presidit per Juan Negrín, al Vinalopó Mitjà –posició Yuste– i la seua posterior eixida des de l'aeròdrom del Fondó de Monòver, l'eixida de milers de republicans cap a l'exili a bord de diverses embarcacions, especialment l’Stanbrook, i la tragèdia del port alacantí, on es van concentrar unes quinze mil persones esperant els vaixells que els permeteren escapar de la repressió franquista, vaixells que no arribarien mai per la inhibició de les democràcies occidentals.

Organitzada per la Universitat d'Alacant i Arxiu Municipal de Monòver, la mostra serà inaugurada 16 de gener sala d'exposicions Kursaal Fleta, on estarà oberta al públic fins al 6 de febrer, en horari de dilluns a divendres de 17 a 21 hores.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464