Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Núria Feliu obri el programa ACUA amb el recital 'Poemes patriòtics'

Núria Feliu obri el programa ACUA amb el recital 'Poemes patriòtics'

La cantant i actriu Núria Feliu serà l'encarregada d'obrir les cites d'arts escèniques del programa ACUA amb un recital titulat Poemes patriòtics, en el qual estarà acompanyada pel quartet Mare Nostrum de la Universitat d'Alacant. Aquesta actuació tindrà lloc al MUA el dilluns 2 de febrer a les 19.30 hores, després de la inauguració de l'exposició Temps de guerra (1936-39), produïda amb obres de Tomàs Ferrándiz, que serà a les 19 hores.

La rapsoda catalana oferirà una sèrie de poemes dirigits a la defensa de la cultura i la llengua catalanes. «Catalunya ha estat terra de lluita i d’afany de llibertat des que els temps són temps. Una nació que va ser la més gran de les conegudes, i que des de llavors s’ha vist oprimida políticament, econòmicament i socialment per altres imperis que hi han volgut imposar els seus costums, llengües i tradicions. El nostre país, doncs, ha hagut d’aixecar-se en armes en nombroses ocasions, i també fer prevaldre el seu esperit, la seva forma de ser, en les arts i expressions humanes més diverses», explica en la seua presentació del recital.

«Els poetes de la nostra terra, doncs, també han conreat un gènere que hom anomena “poesia patriòtica”. Nogensmenys, els Jocs Florals dediquen una de les seves flors a premiar les poesies de caire patriòtic, ja que el seu lema dels era “Pàtria, fe i amor”. L’esperit de la Renaixença, sobretot, és el que promociona aquest renaixement polític i social, traslladat a les arts poètiques, després d’èpoques dures d’opressió i desídia», afegeix.

Núria Feliu i Mestres

La cantant i actriu és nascuda al poble de Sants, on viu encara. Allí, els seus conciutadans han posat una placa commemorativa a la façana de la casa on va nàixer. Ha fet teatre, cançó, ràdio, televisió, lectura de poesia...

La seua aportació a la normalització de la llengua ha estat fonamental i decisiva. Durant més de cinquanta anys, Núria Feliu ha recreat i ha enregistrat cinc-cents temes entre les millors cançons del món, com també cançons dels poetes i compositors catalans.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464