Saltar apartados

Teatre La Clandestina presenta l'obra 'Fulanas'

La companyia Teatre La Clandestina presenta hui 16 de gener, a les 20 hores, l'obra teatral Fulanas. La representació es durà a terme en el Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi. Es tracta d'una companyia de recent creació composta per veterans actors alacantins amb molts anys d'experiència sobre les taules, així com a la televisió i el cinema, que van passar en diferents etapes de la seua trajectòria per diversos grups de teatre de la Universitat d'Alacant.

Fulanas és un text de l'autora alacantina Josi Alvarado que aprofundeix en la versió femenina de la guerra civil a la província d'Alacant. L'obra transita episodis tràgics com els continus bombardejos a ciutats i pobles o la fugida dels últims republicans des d'un abarrotat Port d'Alacant. Es tracta d'una comèdia àcida i conceptual en la qual, a cop d'humor negre, es revelen les vides d'aquelles esposes, combatents, assassines i prostitutes que van sobreviure a la guerra incivil.

L'obra va nàixer com a acompanyament teatral a una exposició pictòrica de l'artista Verónica Ribes realitzada amb motiu del 75 aniversari del final de la guerra civil a Alacant. D'aquella primera versió, composta per algunes microescenes i estrenada al març de 2014 al Club Informació, va sorgir Fulanas, un espectacle teatral d'una hora de durada en què música i interpretació servixen de pont entre vius i morts, memòria i oblit.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464