Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Veure i fer cinema: tallers culturals del setè art

Veure i fer cinema: tallers culturals del setè art

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística ofereix un ampli programa de tallers culturals relacionats amb el setè art. Des de projeccions i posterior debat fins a la realització audiovisual, passant per les sèries i sagues de televisió. Des del 17 de febrer fins al 23 de març, quan comencen el primer i l'últim, les inscripcions estan disponibles en la pàgina dels tallers (http://www.veu.ua.es/va/talleres/).

En concret, els tallers oferits en aquesta disciplina són: 'Curs pràctic de realització de curts'; 'Sèries televisives i sagues de cinema. Creació pràctica de fanfiction en Internet i xarxes socials'; 'Obsessions i paradoxes en la filmografia romanesa de la Transició (cicle de cinema romanès)', 'Cinema en Versió Original en la UA', 'Cinema en Versió Original en el MACA' i 'Crítica cinematogràfica'.

CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL AL MACA


Coordinat per Israel Gil i Raúl García, aquest taller i cicle de cinema ofereix una presentació prèvia del film a càrrec d'un expert i debat posterior amb els assistents amb el qual es pretén aprofundir en els secrets del setè art. El programa comença el 17 de febrer i, amb periodicitat quinzenal i sempre els dimarts a les 19.30 hores, i es faran projeccions i debats amb entrada gratuïta al públic al Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA). Els temes del cicle són «Nicholas Ray» i «L'altra realitat». En cas de participar en el taller de 30 hores, el certificat és convalidable per 3 crèdits ECTS o CECLEC, al preu de 40 euros per a la comunitat universitària i 60 euros per a la resta.

CINEMA EN VERSIÓ ORIGINAL A LA UA

Coordinat també per Israel Gil i Raúl García, aquest taller i cicle de cinema ofereix una presentació prèvia del film a càrrec d'un expert i debat posterior amb els assistents amb el qual es pretén aprofundir en els secrets del setè art. El programa, a diferència del cicle anterior, comença el 19 de febrer i, amb periodicitat quinzenal i sempre els dijous a les 16 hores, i es faran projeccions i debats amb entrada gratuïta al públic. El tema dels metratges és «La guerra de sexes, dècada a dècada». En cas de participar del taller de 30 hores, el certificat és convalidable per 3 crèdits ECTS o CECLEC, al preu de 40 euros per a la comunitat universitària i 60 euros per a la resta.

CURS PRÀCTIC DE REALITZACIÓ DE CURTS

Amb el cineasta Ángel Puado com a professor, aquest taller pretén donar a conèixer els diferents tipus de plans, el seu ús i anàlisi pràctica, a més de capacitar l'alumnat per a enregistrar materials audiovisuals i editar-los, i realitzar l’enregistrament d'un vídeo amb música i imatges i diversos curtmetratges.

Començarà el 4 de març i durarà fins al 20 de maig, amb horari de 16 a 19 hores els dimecres. Amb 30 hores lectives, el preu és de 50 euros per a la comunitat universitària i 70 per a la resta, amb certificat convalidable de 3 crèdits ECTS i CELEC. Inscripció i programa, disponibles ací.

SÈRIES TELEVISIVES I SAGUES DE CINEMA. CREACIÓ PRÀCTICA DE FANSFICTION EN INTERNET I XARXES SOCIALS

Aquest taller, també notablement nou, s’endinsa en una de les modes de l’audiovisual relacionada amb Internet i les xarxes socials. Amb Luis Antonio López Belda com a professor, començarà el 10 de març i durarà fins al 26 de maig, amb classes de 16 a 19 hores les vesprades dels dimarts. El preu és de 50 euros per a la comunitat universitària i 70 euros per a la resta, amb 3 crèdits ETCS i CELEC convalidables.

L'objectiu d'aquest curs és acostar als interessats la teoria i pràctica de l’storytelling i la seua evolució, el llenguatge audiovisual, la narrativa de sèries de televisió i les adaptacions cinematogràfiques d'universos literaris preexistents. El curs posarà l'èmfasi en les narratives transmediàtiques que els usuaris, fans i departaments de màrqueting produeixen i transmeten a través d'Internet i les xarxes socials i que constitueix el nou art d'explicar històries del segle xxi. Podeu consultar el programa i la inscripció ací.

CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA

Impartit per Antonio Sempere, aquest taller és ja un clàssic de l'oferta cultural de la UA. Tindrà lloc la setmana del dilluns 23 de març al divendres 27 març, amb horari de 16 a 20 hores. El preu per als 2 crèdits convalidables és de 35 euros per a la comunitat universitària i 50 euros per a la resta. Programa i inscripció, ací.

El taller desvelarà algunes claus a propòsit de la distribució i l'exhibició cinematogràfica i de la seua promoció, revisarà les firmes més rellevants de la crítica espanyola actual i donarà algunes pistes perquè els alumnes puguen elaborar els seus textos crítics.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464