Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'Estàncies en la Serra Mariola', concert de plectre

'Estàncies en la Serra Mariola', concert de plectre

Estàncies en la Serra Mariola, un concert per a guitarra i orquestra de plectre, tindrà lloc el pròxim 27 de febrer, a les 20 hores en la Facultat d'Educació. A càrrec de la Orquestra de Plectre La Paloma, les invitacions es podem arreplegar al MIC (Museu de la UA).

En el seu repertori s'escoltaran tres moviments que evoquen diferents paratges de la Sierra Mariola. El primer moviment, titulat Eixint de la plaça, representa la solemnitat de les esglésies que s'alcen en les places principals dels pobles de la zona, així com el caràcter jovial i alegre dels vilatans. El segon moviment, Entre oliveres, recrea un passeig pels seus camps, en el qual la seua naturalesa cobra protagonisme.

El tercer moviment, titulat Des de la Penya El Frare, té caràcter descriptiu, en el qual es reflecteix un passatge de les batalles esdevingudes durant la Reconquesta. Les hosts desfilen i es preparen per a la trobada; una referència a un tema popular emmarca l'entorn en el qual va a tenir lloc. Es produeix un últim intent de diàleg entre els dos bàndols, abans que les llances solquen per l'aire d'un costat a un altre, donant pas a la marxa final.

L'Orquestra de Plectre La Paloma es funda en 1929 i és una de l'orquestres de pols i pua més prestigioses del panorama nacional. Ha actuat intensament al llarg de la geografia espanyola i ha collit nombrosos premis.

Juan Luis Nicolau, autor del concert, és Premi Extraordinari de finalització de Carrera de Guitarra en el Conservatori d'Alacant amb el mestre José Tomás. Ha sigut guanyador del Premi de la Societat de Concerts d'Alacant, és Premi Nacional de Guitarra, i ha sigut guardonat en el Certamen Internacional “Francisco Tárrega” de Benicàssim.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464