Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'art d'unir paraules: tallers culturals d'escriptura i oratòria

L'art d'unir paraules: tallers culturals d'escriptura i oratòria

L'art d'unir paraules. Per senzill que semble, tant la pràctica d'escriure com la de l'oratòria són dues de les disciplines més difícils de realitzar de manera correcta, sobretot, a l'hora d'intentar fer-ho de manera satisfactòria amb la finalitat d'agradar al lector o a l'oïdor. Per a aquestes qüestions, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística proposa els tallers culturals dedicats a aquestes dues disciplines: l'oratòria i l'escriptura. Un d'oratòria i quatre d'escriptura componen l'oferta per al segon quadrimestre.

TALLER DE COMUNICACIÓN ORAL

Impartit per Marisela Romero Castillo i Josefina Ruiz Quevedo, aquest taller té per objectiu preparar als participants per a dirigir-se a una audiència establint una comunicació efectiva a través de tècniques i eines que possibiliten explorar les seues habilitats per a aprofitar-les al màxim i identificar les seues manques per a superar-les amb èxit.

Amb quaranta hores lectives, convalidables per 4 crèdits ECTS o CELEC, costa 60 euros per a la comunitat universitària i 85 per a la resta d'interessats. Començarà el 26 de febrer i finalitzarà el 28 de maig, amb horari els dijous de 10 a 14 hores, en la Sala Salvador Allende (planta baixa del Paranimf).

Programa i inscripció

CLUB DE LECTURA. DESDE EL OTRO LADO: ZOMBIS, VAMPIROS Y OTROS MONSTRUOS

Un club de lectura és la reunió d'un grup de persones amb l'únic punt comú de l'afició a la literatura i que volen compartir l'experiència de la lectura. La seua activitat consisteix a establir un diàleg sobre un llibre, els seus continguts i la seua forma d'explicar; però, enfront de l'enfocament acadèmic, es basa en la interpretació directa, sense mediadors, del text, que s'enriqueix a través del debat i l'exposició del punt de vista de cada lector.

Impartit per Sergio Galindo, tindrà una durada de 20 hores, que seran des del 3 de març al 12 de maig, els dimarts a les 16.30 hores en l'Aula A1/2-65S. Al preu de 35 euros per a la comunitat universitària i a 50 per a la resta d'assistents, el seu certificat és convalidable per 2 crèdits ECTS o CELEC.

Les lectures estan disponibles en Internet i són de fàcil accés en biblioteques o llibreries (col•leccions de butxaca).

Programa i inscripció

ESCRITURA 2.0 - NUEVOS MEDIOS Y FORMATOS, NUEVA LITERATURA

En aquest curs impartit per Mariano Catoni els alumnes podran familiaritzar-se amb les últimes tendències en literatura electrònica i practicar l'escriptura de textos destinats específicament als nous formats digitals. Aprendran, al mateix temps, a crear un blog literari, una pàgina web d'autor i a utilitzar les xarxes socials en funció d'un model de narrativa virtual.

Seran 20 hores lectives, al preu de 35 euros per a la comunitat universitària i 50 per a la resta d'interessats. Començarà el 20 de febrer i finalitzarà el 29 de maig, celebrant-se els divendres de 18 a 20 hores. El seu certificat pot convalidar-se per 2 crèdits ECTS o CELEC.

Programa i inscripció

ESCRITURA DE COMEDIA PARA CINE Y TV

Impartit per José R. Carralero, aquest curso tracta de la comèdia, un dels gèneres que més acceptació té dins de l'escriptura de ficció. Des que l'home és home ha sentit la necessitat de riure, i una conseqüent gratitud quan algú li ajuda a fer-ho. És per açò que la tècnica d'escriptura humorística suposa una poderosa eina per a qualsevol autor; situa al receptor en una posició favorable per a acceptar qualsevol tipus de continguts (fins i tot en gèneres no necessàriament còmics), i amplia el nombre de lectors potencials o, en el nostre cas, espectadors.

La seua durada serà de 20 hores, des del 4 al 8 de maig, totes les vesprades de 16 a 20 hores en l'Aula A1/1-27P. El preu és de 35 euros per a la comunitat universitària i de 50 per a la resta de interessats.

Programa i inscripció

TALLER DE RELATO

El també escriptor Luis Leante és el professor d'aquest interessant taller, que té per objectiu conèixer les tècniques del relat curt i aprendre a crear històries des del germen de la idea fins al text definitiu, reflexionant sobre el procés i el resultat.

Començarà el 2 de març i finalitzarà el 30 de març, amb 20 hores lectives, impartides dilluns i dijous de 18 a 20.30 hores en l'Aula A1/1-34P (aulari I). El seu preu, 35 euros per a la comunitat universitària i 50 euros per a la resta d'interessats.

Programa i inscripció

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464