Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El MUA inaugura una nova edició de l'Exposició Mulier, Mulieris

El MUA inaugura una nova edició de l'Exposició Mulier, Mulieris

Emmarcada dins del programa d'actes de la Universitat d'Alacant entorn del Dia Internacional de la Dona, i amb el suport de la Unitat d'Igualtat, el MUA inaugura una nova edició de l'exposició «Mulier, mulieris», divendres pròxim, 13 de març, a les 19 hores, a la sala Sempere. El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i la directora de la Unitat d'Igualtat de la UA, María José Rodríguez, inauguraran l'exposició, acompanyats dels artistes seleccionats.

La mostra, que estarà oberta al públic fins al 23 de maig, exposarà un total de quinze obres que han sigut seleccionades d'entre les cent trenta-nou propostes que enguany han concorregut a la IX Edició de la Convocatòria d'Arts Plàstiques. Com en l'edició anterior, aquest any destaca la presència d'artistes d'origen llatinoamericà, d'altres nacionalitats residents a Espanya i de creadores i creadors de tot l'àmbit nacional. Les peces seleccionades reflecteixen el caràcter multidisciplinari de la creació artística contemporània, al mateix temps que consoliden la convocatòria com un referent dins del panorama artístic en matèria de gènere i identitat.

Temàtiques com les condicions laborals, el qüestionament dels cànons patriarcals, l'artificialitat del concepte de bellesa o la utilització de la dona com a objecte sexual s'aborden a través de vídeos, fotografies, pintures, escultures i instal·lacions. María Andrés Sanz, Ceràmica Ytres (Ángela Casanova Antón, Rosa González Soto, Remedios Monllor Vidal), Paloma de la Cruz, Erika Ede, Sandra Paula Fernández, Cecilia García Giralda, Gloria López, Ingrid Lozano, María Mascaró, Francesca Montinaro, María Ortega Estepa, Eduardo P. Salguero, Ana Riaño, Txuca i Sara Vilar, són els artistes seleccionats en aquesta edició.

Segons els organitzadors, aquesta convocatòria posa de manifest com la creació artística contemporània s'ha convertit en un terreny fèrtil per a les recerques que rescaten el llegat de les dones, visibilitzen el constant i complex procés de transformació de la identitat femenina i aborden diversos conceptes entorn del gènere. Facilitar la reflexió, el qüestionament o la recuperació de la memòria, són alguns dels objectius que persegueix aquesta convocatòria artística de caràcter multidisciplinari i d'àmbit internacional. «Mulier, mulieris» està dirigida a artistes de qualsevol sexe, edat i nacionalitat compromesos amb la creació de nous imaginaris femenins.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464