Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La UA organitza una jornada internacional sobre insectes i nutrició

La UA organitza una jornada internacional sobre insectes i nutrició

Experts de gran rellevància internacional se citen a la Universitat d’Alacant el dimecres 18 de març per a participar en la jornada “Els insectes com a font sostenible de proteïnes en l’alimentació animal i la nutrició humana”. La trobada, que tindrà lloc en la sala de graus de l’aulari II de la UA, aprofundirà en una temàtica nova i d’un gran interès per la seua repercussió industrial, social i econòmica: l’ús de la cria artificial i la producció massiva de biomassa d’insectes per a la seua utilització directa en alimentació animal (aqüicultura, ramaderia, alimentació de mascotes etc.) i en la nutrició (directa o indirecta) humana.

La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) creu que la població mundial augmentarà de 7.000 a 9.000 milions de persones entre 2010 i 2050. Per a poder afrontar aquest creixement, els experts asseguren que la producció massiva d’insectes (miniramaderia) experimentarà un ràpid creixement en els pròxims anys, pel potencial que té com a font d’alimentació i obtenció de compostos d’origen biològic

El Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la Universitat d’Alacant de la UA organitza aquesta jornada que tindrà la participació d’alguns dels centres i institucions internacionals més rellevants en aquest àmbit com l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), l’Agència Britànica per a la Investigació en Matèria d’Aliments i Medi ambient (FERA), integrants del Projecte Europeu PROTeINSECT i l’empresa de base tecnològica de la UA Bioflytech.

Santos Rojo, director del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la Universitat d’Alacant i promotor de l’empresa de base tecnològica Bioflytech, coordinarà les jornades. L’acte constitueix una gran oportunitat per a conèixer de primera mà, l’estat actual i les perspectives de l’ús dels insectes en l’alimentació animal i humana en l’àmbit nacional, europeu i internacional. La trobada serà l’escenari de la presentació dels resultats del projecte europeu PROTeINSECT coordinat per l’Agència Britànica per a la Investigació en Matèria d’Aliments i Medi ambient (FERA), que lidera un consorci internacional de 12 socis de diversos països europeus i també de la Xina i Àfrica. PROTeINSET té com a objectiu promoure l’adaptació de la legislació vigent per a permetre la utilització d’insectes com a font de proteïnes en l’alimentació animal i la nutrició humana d’una forma segura, eficaç i sostenible.

“Producció sostenible d’insectes a Europa, Àsia i Àfrica”, “La producció massiva d’insectes com a nou sector productiu i la microramaderia en el segle XXI”, “La qualitat i seguretat en la producció de proteïnes d’insectes per a alimentació animal i nutrició humana” i “El creixement de la població mundial i la recerca de noves fonts de proteïna”, són algunes de les conferències que s’impartiran en la jornada. A més, la trobada inclou una taula redona i l’exposició dels principals dípters utilitzats en microramaderia en Bioflytech.

Aquesta jornada està dirigida a totes les persones, entitats i empreses interessades a conèixer de primera mà la situació actual d’aquest nou sector productiu emergent com també l’impacte social que tindrà en els pròxims anys. En l’àmbit universitari, és recomanat per a estudiants de grau i postgrau de Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques de la UA i també a professionals relacionats amb l’àmbit de l’alimentació, el sector agropecuari, industrial o biotecnològic. La jornada té a més un caràcter divulgatiu i de difusió raó per la qual també està oberta al públic en general i als mitjans informatius interessats. Hi haurà un servei de traducció per a les xarrades que no siguen en castellà.

Podeu consultar el programa complet, ací.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464