Saltar apartados

La UA presenta la Càtedra Antoni Miró a Otos

La Universitat d’Alacant va posar en marxa la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, el passat mes de febrer, en una aposta per la cultura i la identitat autòctona. Demà divendres 13 de març a les 19 hores, el rector de la UA Manuel Palomar, presentarà la Càtedra en el municipi valencià d’Otos, juntament amb l’alcalde Emilio José Mira, en el palau del marquès de Sant Josep.

L’acte de presentació tindrà també la intervenció del director de la Càtedra, Enric Balaguer, catedràtic de Literatura Catalana i Comparada, a més del mateix artista Toni Miró, i l’assistència del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, el regidor de Cultura d’Otos, Tino Pla, Román de la Calle, director de la Reial Acadèmia de Belles Arts de València i Joan Llinares, membre de la comissió de la Càtedra.

L’alcalde d’Otos ha assegurat que la creació d’aquesta Càtedra és d’una importància vital «per a un municipi, amb prou faenes, de 500 habitants que ha basat el seu posicionament en el foment del turisme rural i l’art contemporani, per això formar part d’aquesta càtedra ens projecta i ens col·loca en un lloc destacat de la Comunitat Valenciana». Per la seua banda, Toni Miró ha manifestat l’interès que té que aquest projecte siga «una forma de lluitar per l’art contemporani i la cultura en benefici dels nostres pobles».

La Càtedra Antoni Miró és un projecte de caràcter multidisciplinari que pretén abordar l’art contemporani des d’una perspectiva comparatística. En aquest sentit, el vicerector Carles Cortés, assegura que la càtedra és «un projecte molt tècnic en el qual la meitat dels membres de la comissió de seguiment són experts en la matèria».

En acabar la presentació, el quartet de corda de la UA Mare nostrum, oferirà un concert per als assistents.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464