Saltar apartados

PhotoAlicante mostra al MUA 'Urlaub' d'Irene Cruz

«Urlaub» és el títol de l'última sèrie fotogràfica d'Irene Cruz, que arriba a la sala polivalent del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) integrada en el festival internacional de fotografia Photo Alicante.

Amb «Urbaub» ('vacances') Irene Cruz s'ocupa del buit, vacant o desocupat, amb certa ànsia de vacuïtat. La vacuïtat dels arbres pelats, la casa deshabitada, el cel descobert d'un blau fred i tènue, el camí solitari o la sénia abandonada. És una vacuïtat necessària, la de buidar-se per a tornar a omplir-se d'un mateix, per a recuperar-se. En aquest sentit, l'artista reprèn el concepte que vertebra la seua obra, el retorn a la natura.

L'antic parc d'atraccions Spreepark, a Berlín, lloc de vacances ara deshabitat, en ruïnes i cobert per les males herbes de la tardor, subratllen la seua decadència. Múltiples cavil·lacions s'entrellacen en aquesta última sèrie d'Irene Cruz encara que, com és habitual en la seua obra, culminen en una profunda reflexió sobre la natura, i aquesta vegada, a més, sobre el temps i el lloc, o més aviat, la seua absència: el buit.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464