Saltar apartados

Una actuació impecable

Crítica de Ferran Riesgo de La Musicalité en els Concerts de Cadena 100

24 de febrer, al Paranimf.

"Una actuació impecable"

Quasi deu minuts després de l'hora marcada d'inici, davant un Paranimf pràcticament ple, els quatre components de La Musicalité saltaven a l'escenari entre aplaudiments i xiulades, i donava començament l'actuació. Teclats (Óscar), baix (Jaime), guitarra acústica (Jaume) i bateria (Marc) servien de base a una veu sempre abrigallada pels cors de tots els músics, donant com resultat una revisió quasi unplugged del seu últim disc, 6, i els seus temes més emblemàtics.

Des del primer moment els mallorquins van demostrar taules i ofici, però al mateix temps certa fredor: una sort d'estandardització en els comentaris entre cançó i cançó i en la forma de moure's en l'escenari. Fins i tot la tècnica vocal de Jaime Perpiñá, impecable i molt variada, tenia un punt artificial, estudiat, que restava espontaneïtat a un concert que podria haver sigut més fresc, proper i visceral.

D'altra banda, el seu ampli repertori (ja són quinze anys de carrera musical), normalment amb tints més pop-rock i electrònics, no va respondre malament al format acústic, i si van pecar de certa monotonia en els arranjaments i es van emmotlar massa als gèneres, cançons com a Brisa o Mala sangre van funcionar realment bé, evidenciant la qualitat dels músics, el treballat de les línies vocals i el so de la sala.

Reconeguem, no obstant açò, que el públic venia amb ganes de saltar i gaudir i poc disposat a apreciar aquests matisos. A partir de mitja actuació la banda va aconseguir posar en peus a tota l'audiència, que solament va tornar a assegués per a la balada de rigor, després del bis. Després, de nou en peus i corejant les tornades més conegudes, els assistents van continuar recolzant al grup fins al final, per al qual La Musicalité havia reservat La última hora en la tierra, una de les seues cançons més mogudes. El quartet tancava així hora i vint d'actuació executada amb correcció i solvència, però que no acabava de tenir la naturalitat i la (autèntica) proximitat que demana el format acústic.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464