Saltar apartados

Una jornada de ciència, naturalesa i cultura

Dissabte 9 de maig, l'Aula de la Ciència va celebrar el Dia Internacional dels Museus, el Dia Internacional de la Biodiversitat i el Dia Europeu dels Parcs Naturals amb una visita a Banyeres. Guiats per coordinador de l'Aula, l'ecòleg Carlos Martín Cantarino, els 25 assistents van tenir l'oportunitat de conéixer la ruta dels molins que hi ha al costat del poble: molins que, aprofitant la força de l'aigua van originar una indústria ben important que encara sobreviu, la indústria del paper.

Des del Partidor que divideix les aigües entre Bocairent, Banyeres i Beneixama al Molí del Sol, passant per assuts i ponts, amb una natura en plena efervescència primaveral, els assistents van poder fer un repàs a la flora i la fauna, sobretot d'insectes i ocells, que s'aplega a la vora del riu.

Després, van visitar el Museu del Paper, on es fa un repàs a la història d'aquesta activitat, el Museu de l'Espardenya, amb aportacions dels veïns que es dedicaven a fer aquest calçat i una visita al Castell, talaia des de la qual es pot observar tota la comarca. Per concloure, al castell hi va haver un concert de música de cambra, amb el qual Banyeres celebra el dia dels museus.

Fitxer adjunt: Imatge de l''expedició a Banyeres-3127visita-banyeres1(1)


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464