Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El MUA premia a 104 escolars en el XV Concurs de Tallers Didàctics

El MUA premia a 104 escolars en el XV Concurs de Tallers Didàctics

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) farà lliurament dels premis del XV Concurs de Tallers Didàctics, demà dissabte 13 de juny a les 12 hores, en les instal·lacions del MUA. Més de 2.000 escolars d'infantil, primària, secundària i batxillerat de tota la província han participat en els tallers didàctics organitzats pel MUA durant aquest curs acadèmic 2014/2015, dels quals han sigut seleccionats els treballs de 104 escolars. Els treballs premiats conformaran una exposició que estarà oberta al públic del 13 al 30 de juny en la Sala Àgora.

El compromís del MUA amb l'educació i la sensibilització entorn de l'art contemporani és una realitat que s'ha materialitzat, durant aquest curs, amb la programació d'accions educatives molt diverses, entre les quals destaquen els diferents tallers didàctics. Els responsables d'Àrea Didàctica del MUA, Remedios Navarro i David Alpañez, posen l'accent en l'excel·lent labor desenvolupada pels professors d'escoles i instituts de la província d'Alacant i destaquen l'entusiasme, creativitat i imaginació que han demostrat tots els participants.

Asseguren també que 2015 és un any de celebració per al departament d'educació del museu, ja que “el passat mes de febrer complim 15 anys des que vam engegar l'Àrea Didàctica del MUA. Ha sigut un recorregut en el qual hem realitzat visites guiades a més de 250 exposicions i dissenyat 25 tallers didàctics. El nombre total de participants en les nostres activitats, durant aquests tres lustres, supera les 70.000 persones, i, sincerament, quan tirem la vista arrere, ens produeix vertigen”

Durant el curs 14/15 l'Àrea Didàctica ha dut a terme dos tallers didàctics: “Art i Geometria”, de febrer a maig, i “ Mulier- Mulieris”, del març a maig.

Durant l'any 2015 s'està celebrant el “Any Sempere”, ja que es compleixen 30 anys de la defunció del creador alacantí més internacional del segle XX. Diferents institucions de la província han programat exposicions i activitats entorn d'Eusebio Sempere i el MUA s'ha sumat a aquests actes amb tres exposicions que homenatgen la seua figura i un taller entorn de l'abstracció geomètrica, en la qual Sempere va ser un dels banderers a Espanya.

Mulier- Mulieris és una convocatòria artística en la qual es convida a creadors de qualsevol nacionalitat, edat i sexe a presentar obres que reflexionen sobre la dona. Cada any, amb les peces seleccionades, es duu a terme una exposició que s'inaugura entorn del 8 de març. Per al MUA, aquesta convocatòria és un dels projectes essencials i, dins de les propostes de gènere, ha arribat a convertir-se en un referent nacional. Pel que es va plantejar un taller, dirigit a alumnes de secundària i batxillerat, entorn d'aquesta mostra.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464