Saltar apartados

Nova edició del Pati de la Ciència

La Universitat d'Alacant acollirà aquest juliol una nova edició del Pati de la Ciència, dins de l'Escola d'Estiu de la UA, que té com a objectiu principal acostar la ciència als xiquets i joves des d'un enfocament lúdic i divertit. Aquesta iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, amb la col·laboració de l'Aula de la Ciència de la UA i l’Institut d’Estudis Catalans, està coordinada per la professora del Departament de Física Aplicada de la UA Isabel Abril, amb l'assessorament de Rafael García Molina, del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia.

Enguany es commemora l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum. Per això, la samarreta científica està dedicada a Isaac Newton (físic i matemàtic anglès, 1643-1727), que va enunciar la llei de la gravitació universal i va establir les bases de la mecànica clàssica que governen tant el moviment en la Terra com el dels cossos celestes. També destaquen els seus treballs sobre òptica, així com el desenvolupament del càlcul matemàtic. Newton és considerat el científic més gran de tots els temps.

Per a aquesta edició s'han programat tres espectacles que tindran lloc els dies 14, 17 i 21 de juliol en la Facultat de Ciències II, concretament en l'aula CI/003. Hi haurà sessions dobles en cadascun: de 10.15 a 11.15 hores per a xiquets de 6 a 9 anys i de 12.00 a 13.00 hores per a xics de 10 a 16 anys.
El primer es titula "Química por un tubo", a càrrec de Carlos Durán, del Centre de Ciència de Principia (Màlaga); el segon serà sobre "Física recreativa", impartit per Miguel Cabrerizo Vilches, de la Universitat de Granada; i l'últim sobre "La matemàgia de la ciència", per Miquel Duran Ports, de la Universitat de Girona.

Els espectacles estaran oberts a totes les persones interessades.

També es muntaran els tallers científics Jocs de Ciència, en els quals els xavals tindran l'oportunitat de fer les seues pròpies experiències científiques guiats per monitors especialitzats.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464