Saltar apartados

Exposició de teatre romanès del segle XIX al MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acull fins al 22 d'octubre l'exposició titulada Actors romanesos als escenaris del món, actors estrangers als escenaris romanesos durant el segle xix.

L'exposició, que estarà oberta al públic a la sala polivalent, mostra el patrimoni del Museu de la Literatura de Iasi, i reuneix setanta cartells i fotografies que posen de manifest la dimensió internacional de la cultura romanesa i de la ciutat de Iasi, capital de Moldàvia entre 1564 i 1862. En el segle xix, la ciutat comptava amb la presència de companyies teatrals i actors d'altres països europeus, sobretot de França i Itàlia.

L'exposició es compon de fotografies i cartells del segle xix realitzats en tallers de París, Berlín, Viena, Istanbul, Bucarest, Iasi, etc. Els protagonistes són actors romanesos i estrangers, alguns d'ells cèlebres, com van ser Constantin Nottara o Sarah Bernhardt. Aquesta última va viatjar a Romania en quatre ocasions, tant a Bucarest com a Iasii.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464