Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El verí del teatre, aquest dissabte al Cinema de Dalt de Xixona

El verí del teatre, aquest dissabte al Cinema de Dalt de Xixona

Saineters Teatre representarà aquest dissabte, 10 d'octubre, l'obra El verí del teatre, de Rodolf Sirera, al Cinema de dalta. Esta representació tindrá lloc, a les 20.00 hores, dins dels actes en commemoració del 9 d'octubre que organitzen la Seu universitària i l'Ajuntament de Xixona. Entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala.

L’actor Gabriel de Beaumont, convidat al palau del senyor Marqués, l’espera en una sala privada de rebre. Un criat parla amb l’actor sobre la professió teatral i li serveix un vi de Xipre. Després, el criat es revela com el Marqués mateix, exposa a Gabriel la seua teoria del teatre i li explica el motiu de la cita: ha escrit una obra sobre la vida de Sòcrates i vol que Gabriel represente el paper del filòsof durant la seua agonia.

Aquests dos personatges serveixen a l’autor per parlar del fet teatral. La realitat i la ficció, l’art i la vida se separen i s’apropen i els espectadors, tal com diu el marquès al final de l’obra, “hem de romandre quiets en els seients... Respectem tots els ritus. Callem. Hem de guardar silenci. Aquesta nit és una nit d’estrena, i la funció va a començar... Ara mateix.”


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464