Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Pop intimista i desimboltura: Georgina al Paranimf-2015-10-27

Pop intimista i desimboltura: Georgina al Paranimf-2015-10-27

Concert Georgina
Data 22/10/2015
Hora: 20.00 hores
Lloc: Paranimf de la Universitat d'Alacant


Pop intimista i desimboltura amb la Cadena 100: Georgina al Paranimf

Una crítica de Ferran Riesgo

Cap a les 20.20 del passat dijous 22, amb un petit retard que no va servir per a omplir més el pati de butaques, Georgina i els seus músics eixien a l'escenari del Paranimf. La veneçolana no és una completa desconeguda a Alacant, però no va tenir sort amb l'afluència de públic aquesta vegada: solament prop d'una sisena part de la platea estava ocupada, probablement —almenys en part— a causa de la vaga d'estudiants que la Universitat vivia aquell dia.

Georgina practica un pop tranquil amb alguna tonalitat indie, i aquesta línia estilística s'ha mantingut en els seus tres treballs d'estudi fins avui. La visita a Alacant, que no és la primera, forma part de la gira espanyola de presentació d’El dilema —quasi tota organitzada amb la Cadena 100—, que n’és l'últim. La cantant va defensar els nous temes, i alguns dels anteriors, amb poc més que una guitarra acústica i la seua veu. L'acompanyaven Pablo als teclats i Andrés a la guitarra elèctrica; els cors i les percussions, senzillíssimes —un tom base, un plat i un sonall—, se’ls repartien els dos, a voltes sense deixar els seus propis instruments de banda. Senzills, també, eren els arranjaments de guitarra i piano, i la veritat és que aquest plantejament més intimista prova bé a les cançons de Georgina: canvis de dinàmica i un ús intel·ligent dels pocs recursos disponibles van revelar el bon gust musical i les moltes taules del trio, a més del bon treball de l'artista a les veus. Tan encertat va resultar el format acústic, que arriba a desmerèixer els enregistraments d'estudi, caracteritzats per un so francament genèric que no els afavoreix massa.

El so de la sala va ser impecable, i el ritme global de l'actuació va estar molt ben conduït. Georgina va mostrar naturalitat, humor i gran proximitat amb un públic que es va guanyar molt ràpid, i cap al final fins i tot es va atrevir amb un a cappella més valent que brillant, però ben executat en qualsevol cas. Les últimes dues cançons, coneguts singles de la cantant, van acabar amb l'audiència alçada en peus, marcant el ritme amb les mans i corejant alguna estrofa. Als fans els va poder saber a poc el set list, ja que a penes en va tenir per a una hora, però la veritat és que va ser un concert redó en el qual tot va eixir bé i ningú va quedar disgustat. Després del xou, Georgina va passar una estona en la taula del marxandatge, víctima pacient de selfies i firmes de discos. Una actuació irreprotxable, en suma, a dalt i a baix de l'escenari.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464