Saltar apartados

Dibuixant, gravador i estampador

El Museu de la Universitat d'Alacant acull una mostra de gravats, dibuixos i estampació de l'artista alcoià Rafael Llorens Ferri, qui per primera vegada realitza una exposició monogràfica de la seua obra gràfica original i imparteix un taller experimental de gravat.  L'exposició, que podrà ser visitada des d'aquest dimecres, 11 de novembre, fins al 20 de desembre en la Sala Polivalent.

Fins ara solament havia inclòs algunes estampes en les exposicions antològiques de pintura i mai havia desvetlat acadèmicament els suports ni les tècniques que utilitza i combina. Llorens Ferri és "especialment hàbil amb les tècniques additives sobre la planxa i en l'ús de la punta seca aprofitant les seues possibilitats estètiques, amb les quals enriqueix les tècniques tradicionals i experimenta amb la seua versatilitat i riquesa de llenguatge".

A més, "no solament dibuixa i grava, també estampa personalment tots els estats de la planxa, les proves d'autor, el tiratge definitiu i la matriu anul·lada, perquè l'artista atorga a l'estampació amb el tòrcul un valor propi per a desenvolupar el seu vessant creatiu". La sèrie d'estampes dels diferents estats exposades en el MUA són molt clarificadores sobre el treball de Llorens en cada gravat.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464