Saltar apartados

'José Gallego. La fragilidad de la luz'

El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura la mostra ' 'José Gallego. La fragilidad de la luz' que acull en primícia l'última etapa de la producció artística de José Gallego (Cosío, 1953), consistent en un conjunt d'escultures en escaiola i de dibuixos sorgits pausadament i reflexivament en el seu taller a partir de la cita exacta amb la llum i la matèria


'José Gallego. La fragilitat de la llum' serà inaugurada el 12 de novembre, pel rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i podrà ser visitada fins al 9 de gener de 2016 en la Sala Sempere del museu.

Segons els comissaris de l'exposició, José Piqueras i Enric Mira, aquesta obra recent "no suposa un gir conjuntural en la seua trajectòria, sinó el desenvolupament lògic d'un discurs creatiu –espiritual i intuïtiu més que racional o calculat– que transmet la seua sorpresa poètica davant la naturalesa".

Gallego, establit a Elx des de fa 30 anys, ens mostra "unes peces blanques i senzilles, reticents en la seua expressivitat, que ocupen un espai real i no necessiten els artificis perceptius i representacionals de la pintura, però que acaben transformant-se, també, en enlluernadores metàfores per a l'espectador".

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464