Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Dones de la Transició en el Castell de Santa Bàrbara

Dones de la Transició en el Castell de Santa Bàrbara

El Castell de Santa Bàrbara acull fins al 6 de gener l'exposició Dones de la Transició, amb motiu dels actes de celebració del dia de la Constitució. Aquesta mostra és fruit de la col·laboració directa amb l'Arxiu de la Democràcia, MUA,Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere i Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant, que pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

A partir del dia 6 de gener, el Castell de Santa Bàrbara acull aquesta mostra,  que pretén contribuir a difondre les experiències, iniciatives i actuacions de les dones durant la transició de la dictadura franquista al règim democràtic actual, posant en relleu la seua participació i protagonisme en la consolidació de la democràcia actual.

Aquesta exposició és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte d’investigació Fent Història: Gènere i Transició a Espanya. S’ha dut a terme en col·laboració directa amb l’Arxiu de la Democràcia, MUA, Centre d’Estudis sobre la Dona i Taller d’Imatge de la Fundació General de la Universitat d’Alacant, i pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents.

El projecte d’investigació Fent Història: Gènere i Transició a Espanya (finançat pel MICINN), té per objecte contribuir perquè les dones passen de la perifèria del discurs historiogràfic i polític a ocupar-ne el centre, juntament amb els homes.

Recuperar les experiències de les dones que van viure la Transició espanyola permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

El grup d’investigació està integrat per les professores Nieves Montesinos Sánchez, Mar Esquembre Valdés, Helena Establier Pérez, Carmen Mañas Viejo i Mónica Moreno Seco, i té la col·laboració tècnica de Mariló Berenguer Ros, integrant del Taller d’Imatge (FGUA), a càrrec del qual ha estat la realització de l’audiovisual que forma part de l’exposició.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464