Saltar apartados

Estudis d'Art, un recorregut per l'art valencià

El Museu de la Universitat d’Alacant exhibeix de l'11 de desembre al 16 de gener l’exposició Estudis d’art, comissariada per Martí Domínguez.

Estudis d'Art és una proposta on interactuen text, fotografies i una selecció d’obres representatives que pretenen mostrar la importància de l’entorn creatiu de l’artista i com influeix el lloc de treball al seu art final retratant artistes contemporanis valencians.

La mostra, que s’inaugura a les 13.00 hores del  dia 11, explora la relació entre l’artista, el seu taller i la seua obra. És una selecció de 107 peces, amb textos de Martí Dominguez, escriptor i articulista, junt amb Jesús Císcar, darrere de la càmera, amb 44 fotografies en gran format.

Domínguez i Císcar han recorregut els estudis de 44 artistes contemporanis valencians com ara Uiso Alemany, Andreu Alfaro, Ximo Amigó, Rafael Armengol, Jorge Ballester,  entre d'altres. A més a més l’exposició es completa amb la presencia de 63 obres representatives dels creadors (des de la dècada dels 70 fins l’actualitat).

Aquesta doble mirada literària i fotogràfica permet descobrir diferents atmosferes creatives i mostra la mútua influència entre el artista i el seu entorn creatiu, deixant visible el hàbitat més íntim d’un artista, el lloc on es refugia amb la seua genialitat.

L’exposició ofereix així un intens recorregut per l’art valencià on diverses arts es donen de la mà per contar una historia. Per a completar aquesta visió, alguns artistes han realitzat un esbós  del seu estudi per al catàleg editat que ha aportat una perspectiva molt valuosa, ja que es tracta d’una mirada en primera persona que aporta noves claus per a la interpretació d’aquests espais.

A més, amb motiu de l’any internacional de la llum Martí Domínguez oferirà la conferència ‘La llum en la pintura’, a les 20.00 hores a la Sala Polivalent de MUA.  Esta conferència forma part dels actes organitzats per l'Aula de la Ciència per commemorar l'Any Internacional de la Llum.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464