Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EXPOSICIÓ GUILLERMO LLEDO. CUL-DE-SAC A LA SALA COOL DEL MUA

EXPOSICIÓ GUILLERMO LLEDO. CUL-DE-SAC A LA SALA COOL DEL MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) exposa del 18 de desembre al 23 de gener la mostra Cul-de- sac, de Guillermo Lledó. L'exposició està composta per cinc escultures i vuit pintures.

Les obres de Guillermo Lledó, segons el comissari de l'exposició, Javier Martín, "s'assemblen a coses que podem trobar en l'entorn pròxim". Es tracta d'objectes que poden "aparéixer en un espai expositiu net i neutre que les realce o en un altre no preparat per a exposar que les fa mimetitzar-se amb el lloc" perquè en "tots dos casos les obres dialoguen amb l'espai en les quals apareixen instal·lades" i han sigut concebudes "com a objectes independents, amb identitat pròpia, però adquireixen ple significat a través de les relacions que estableixen amb la resta de l'ambient circumdant".

Obra de Guillermo Lledó

Una de les obres de Lledó que formen part de Cul-de-sac

Martín explica que la grandària de les obres "tracta d'implicar a l'observador dramàticament, fent-li experimentar emocions que ja coneix". En el cas de les escultures, afig que Lledó abunda en una "idea de clausura o tancament". Per contra, les pintures "actuen posant un contrapunt de color a la gravetat que imposen les escultures i funcionen en el muntatge com ho fan els parèntesis o entrades en un text que serveix per a introduir un discurs paral·lel". No obstant açò, "les pintures i les escultures tenen en comú el fet que, malgrat la radical abstracció que mostren i la seua aparença minimalista, amaguen altres significats que poden aparéixer només quan l'espectador passeja entre elles i pensa sobre les sensacions que li produeixen i els records que provoquen".

Guillermo Lledó va realitzar estudis en l'Escola Superior de Belles arts de Sant Ferran. La seua primera exposició va tenir lloc en la galeria Cultart de Madrid en 1970. Fins a l'any 1976 es va dedicar quasi exclusivament a la pintura hiperrealista urbana Des de finals dels anys setanta, Lledó s'inclina per un tipus de minimalisme que no oblida els ensenyaments del constructivisme, al que aporta la seua sensibilitat per als materials i la seua capacitat de contenció i austeritat.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464