Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Quaderns de Cine: número 10 dedicat al doblatge i la subtitulació

Quaderns de Cine: número 10 dedicat al doblatge i la subtitulació

La Universitat d'Alacant publica el número 10 de Quaderns de cine que en aquesta ocasió està dedicat al 'Cinema, doblatge i subtitulació'.  Aquest nombre tracta sobre les diferents modalitats la subtitulació i el doblatge, a més de l'audiodescripció, la subtitulació per a persones amb discapacitats auditives i la localització de videojocs, amb un cos teòric molt recent del que es parla també en aquest  número de la revista.

Professionals i persones estudioses de la traducció cinematogràfica (en els seus diversos vessants de doblatge, subtitulació i voice-over) es donen la mà en aquest nombre per a donar-nos a conèixer els secrets del món de les veus i les paraules en el cinema, així com en el camp recent dels vídeo jocs basats en pel·lícules. Un camí apassionant per un món poc conegut però de gran repercussió social.

Coordinat per la professora de la Universitat d'Alacant, Natalia Contrera de la Clau, compta amb la col·laboració d'experts i professionals del sector, com Marco Agnetta, Ana Agulló, María Teresa Amido Lozano, Marta Estévez Xicotet, Katarzyna Górska, Ramón Méndez González i Santiago Torregrosa Povo.

 

Natalia Contrera de la Llave e Israel Gil en la presentación del número 10

 

Israel Gil, de l'Aula de Cine de la UA, i Natalia Contrera de la Llave, coordinadora d'aquest número

 

«Umberto Eco afirma que entendre un text —i per tant, també traduir-ho— implica conjecturar sobre els mons possibles que aquest text representa, per a poder escollir després la hipòtesi més plausible en el context més adequat. Açò converteix l'ofici de la traducció en una professió que fascina pel que té de creació i de mediació, de procés comunicatiu i de trobada intercultural. Aqueixa esfera de “mons possibles” de la traducció es multiplica en la seua dimensió audiovisual»

 

  Quaderns de Cine num 10

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464