Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cultura, reflexió i anàlisi, eixos de la programació de la Seu Ciutat d'Alacant

Cultura, reflexió i anàlisi, eixos de la programació de la Seu Ciutat d'Alacant

Sede Alicante

Alacant, 24 de febrer de 2016

Cultura, reflexió i anàlisi seran els eixos de la nova programació de la Seu Ciutat d'Alacant per als pròxims mesos. Així, la celebració de l'Any Rafael Altamira, el Dia Mundial de l'Aigua, el Dia Mundial del Medi ambient, l'Aniversari del Final de la Segona Guerra Mundial i la Setmana de la Història, entre d'altres, són alguns dels actes més destacats per als primers mesos de 2016.

Al mes de febrer començarà el Cicle d'Economia, amb temes d'actualitat econòmica i social (de l'1 febrer-al 7 març), que desenvoluparà l'Institut d'Economia Internacional de la UA sota la coordinació del professor Antonio Escudero, amb especialistes nacionals i de la mateixa UA sobre temàtiques d'actualitat econòmica.

En l'apartat cultural i literari, i dins de les activitats del IV centenari de Miguel de Cervantes, destaquen les conferències de Luis Bagué, «Usted está aquí: coordenadas poéticas» (3 de febrer, 20 h) i Julio Llamazares, «Los viajes de don Quijote, paisaje y paisanaje» (4 de febrer, 20.00 hores). A més, Llamazares també presentarà el seu últim lliure Atlas de la España imaginaria, en què fa un repàs dels llocs del Quixot.

El dimarts 9 de febrer arrancarà la Setmana de la Història,  amb la conferència de José Álvarez Jonc «Las ciencias sociales ante el tema del nacionalismo», a les 20 h i la Inauguració oficial dels Actes 150 Aniversari Rafael Altamira, la programació específica del qual es presentarà el dimecres 9 de febrer a les 11,30 h. La Setmana de la Història finalitzarà el dijous 11 de febrer amb la conferència i presentació del llibre La otra casa del caudillo d'Ángel Viñas.

L'anàlisi i reflexió sobre temes d'actualitat seran una constant en la programació, amb activitats com la taula redona «L'Islam a Alacant, avui» coordinada pel professor Francisco Franco (17 de febrer, 20h); la conferència de Carlos Taibo «Una reflexión sobre desmovilización, movimientos sociales, política convencional, colapso y alternativas», coordinada per Carlos Gómez Gil (24 de febrer, 20 h), o Diàlegs de Ciència. Xarrada Miguel Delibes-Eduardo Galant (25 de febrer, 20.00 h).

El mes de març tindrà com a activitats destacades la presentació de «La vida de la novela», amb Luis Mateo Díez (dimecres, 2 de març, 20h) i la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, el dijous 17 de març amb el patrocini d'Aigües d'Alacant.

També al març, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora s’organitzaran diferents activitats a càrrec de l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere de la UA, que inclouran una taula redona sobre Emprenedoria Femenina a Alacant  i, amb aquest mateix tema, es desenvoluparà una jornada sobre La Dona en l'Islam, que coordinen les professores Naima Benaicha i Eva Lapiedra, de la Universitat d'Alacant.

Després de les vacances de Setmana Santa, la Seu Ciutat d'Alacant organitza per als mesos d'abril, maig i juny, el cicle Gastronomia i Cuina Mediterrània, coordinat per Tomás Mazón, en el qual intervindran restauradors i cuiners alacantins de renom nacional (La Sirena, Susi Díaz, Nou Manolín, Hotel Melià, etc.); la celebració del setanta-unè aniversari del final de la Segona Guerra Mundial (del 2 al 6 de maig); la conferència del Premi Nacional d'Història 2015, Roberto Fernández (19 de maig), o el concert celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).

El cicle «Alcoi, les fotos de la guerra (1936-39)», coordinat pel professor Valero Escandell, de la UA, que es desenvoluparà entre el 30 de maig i 26 de juny, amb conferències i unaSede, edificio San Fernando 40 exposició de fotografies de la guerra a Alcoi (sala Juana Francés).

Finalment destaca també el concurs de fotografia, «Els cels d'Alacant», en col·laboració amb l'Associació d'Escriptors de Llums d'Alacant. L'acte de lliurament de premis se celebrarà coincidint amb el Dia Mundial de Medi Ambient (5 de juny) i comptarà amb la presència del Director del Centre Territorial d'AEMET a la Comunitat Valenciana.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464