Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Torna ACUA: dansa, cinema, teatre, música i exposicions de febrer a juny

Torna ACUA: dansa, cinema, teatre, música i exposicions de febrer a juny


Alacant, 19 de febrer de 2016

ACUA 2016La Universitat d'Alacant comença el 3 de febrer la nova programació cultural del segon quadrimestre, amb una oferta en la qual destaca la incorporació de la dansa de producció pròpia. La nova ACUA inclou deu espectacles de música, altres deu de teatre, dos de dansa i una preestrena de cinema, de la pel·lícula Nueve bares.

En aquesta edició d'ACUA 2016 continua sent una prioritat la vessant formativa, amb activitats de música i teatre al voltant de les figures de Shakespeare i Cervantes, amb motiu de la celebració del 400 aniversari de la mort dels dos genis de la literatura universal. També hi ha programat un concert didàctic sobre els orígens de les músiques, des de la celta fins al pop, o el ja tradicional concert de la Història del Rock.

Dins d'aquest vincle formatiu cultural, ACUA inclou les estrenes de les obres de producció pròpia de l'Aula de Teatre de la UA, de l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent, l'Aula de Dansa Contemporània i la Coral de la UA.

FEBRER

El 3 de febrer obri la temporada el grup valencià Els Catarres, que presenten el seu treball Big Bang. Després el dia 9, The Entertainers Teachers ofereix un concert didàctic sobre Los orígenes de tus músicas, en el qual fan un repàs de la música cèlta al pop. Una altra activitat didàctica programada és la presentació de Micopinzellades, de Pascual Carbonell, el 17 de febrer.

A més, l'11 de febrer es celebrarà la tercera edició del Dia de la Ràdio de l'Escola Politècnica Superior d'Alacant (EPS). En aquest tercer aniversari hi haurà actuacions, concurs del millor grup de rock de la Universitat d'Alacant i del millor programa radiofònic emès per la Ràdio EPS.

El 18 de febrer, la companyia de teatre Obligatori representarà Petits Monstres, de Marilia Samper. L'obra mostra l'enfrontament entre dues maneres radicalment oposades i irreconciliables del veure el món i de viure-ho. L'endemà serà la preestrena de la pel·lícula d'Ángel Puado, Nueve Bares, que es projectarà en la Facultat d'Educació.

El dia 24 de febrer, la Coral de la Universitat d'Alacant, l'Aula de Dansa i el quartet de corda Mare Nostrum oferiran un concert solidari a benefici de l'Asociación de Paralíticos Cerebrales de Alicante, patrocinat per Vectalia. Entrades a 10 euros. També s'ha habilitat una Fila 0.

La música també obrirà el mes de març amb un concert de Las Migas, grup compost per quatre dones unides per la passió del flamenc. L'actuació tindrà lloc el 2 de març a les 20.00 hores en el paranimf. Entrada a 10 euros.


MARÇ© Moi Fernández

La música continua amb el recital de música i lletra de Martiri, qui parlarà sobre la importància de la cobla en l'educació sentimental i el seu significat històric des de la perspectiva de gènere. La veterana cantant interpretarà vertaders clàssics de la cultura popular. L'actuació serà a les 20.00 hores del 7 de març. Entrada amb invitació.

Al març arriba el torn del teatre amb la representació de Sarah y Nora toman el café de las cinco, interpretada per la companyia mexicana Catarsis. L'obra, dirigida i escrita per Juan Luis Mira, ens mostra la fictícia trobada entre les dives de l'escena Sarah Bernard i Eleonora Duse, Nora. Serà el dia 9 en el Col·legi Major, a les 20.00 hores. Entrada amb invitació.

Una setmana després, amb caràcter didàctic, es representarà Dos entremeses y medio, del Master de Arte Dramático Aplicado -Teada. Es tracta d'una actuació teatral divertida, alegre i optimista, que tindrà lloc a les 12.00 hores en el Paranimf.

El dia 15, també en el Paranimf, tindrem la visita de Petita mort, del col·lectiu circ 9.8. Aquest espectacle circense està pensat per al públic adult. La poesia i el circ comparteixen atmosferes íntimes, amb la música en directe com leitmotiv.

taperescarrusell
Saraynoracarrusell
Assedegats carrusell

 

ABRIL

EL dia 15, a les 20.00 hores, tindrà lloc la representació Sedientos de la companyia Ferroviaria. Aquesta obra de Wajdi Mouawad convida a "reflexionar sobre la nostra vida, el nostre present, el nostre futur, el nostre èxit i els nostres somnis" i "aconsegueix trencar la quarta paret en portar a tot el públic a una catarsi emocional, que els obliga a reflexionar i a apreciar tot el que han fet al llarg de les seues vida, al mateix temps que els incita a perseguir els seus somnis, sense importar que els hagen oblidat temps arrere".

Dins de les activitats per a instituts, l'IES Pedro Lluna de Saragossa interpretarà Milers Gloriosus, el soldat fanfarró, de Plauto, una comèdia clàssica, que es posarà en escena el 18 d'abril, a les 12.00 hores, en el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

Dins de les activitats commemoratives de la cambra centenària de la mort de Miguel de Cervantes, actua Bambalina Teatre Practicable. Dos oficiantes vestits de negre, una taula, el joc de llums i ombres, la gestualitat precisa i la música matisada es fonen, recreant un Quixot mut i no obstant açò eloqüent, d'evocacions goyescas, gòtiques, expressionistes... Aquesta representació tindrà lloc el 19 d'abril, a les 13.00 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret. Entrada amb invitació.

També dins d'aquestes celebracions, el 20 d'abril hi haurà un recital de música i teatre, a les 12.00 hores en el Paranimf de la Universitat d'Alacant. En primer lloc, el quartet de corda Mare Nostrum i ACTUA oferiran un recorregut musical per una selecció d'episodis d'El Quixot amb una narració adaptada per a cadascun dels moviments de la Suite Burlesca que Georg Philipp Telemann dedique a aquesta obra. En segon lloc, després del recital, ACTUA interpreta l'espectacle Shakesperience, dirigit per Pascual Carbonell, que consisteix en un repàs a les obres més importants de William Shakespeare, amb escenes d'amb prou faenes 10 minuts. Enguany també es compleix la cambra centenària de la mort del famós dramaturg britànic.

El 21 d'abril, Òrbita Produccions representarà Teatre de Barra: Quatre curtmetratges teatrals, en el Col·legi Major, a les 12.00 hores, i el 26 d'abril torna el veterà concert Història del Rock, que se celebrarà a les 11.30 hores en el Paranimf.

També a la fi d'abril es durà a terme la segonaJornada de Industrias Culturales Aliméntate de la Cultura, una iniciativa del Master de Comunicación e Industrias Culturales de la UA i el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística.

MAIG- JUNY: PRODUCCIÓ PRÒPIA


El mes de maig estarà dedicat a la producció pròpia de les Aules de Cultura de la Universitat d'Alacant. Comença l'Aula de Dansa Contemporània, que presentarà el seu primer muntatge. Dirigits per Inmaculada Manresa, els alumnes de l'aula actuaran el 10 de maig, a les 20.00 hores, en el Paranimf de la Universitat d'Alacant.
Electra
El 12 i el 17 de de maig serà el torn de l'Aula de Teatre. El primer muntatge, dirigit per Ricardo Arqueros, serà Electra de Sófocles, i el segon, sota l'adreça d'Iván Carbonell, serà Y los peces salieron a combatir contra los hombres. Ambdues es posen a escena en el Paranimf de la UA, a les 20.00 hores.

La Coral de la Universitat d'Alacant actuarà en el Paranimf el 18 de maig, a les 20.00 hores. Tots els espectacles seran amb entrada gratuïta amb invitació.

Finalment, el 8 de juny, la Universitat Permanent també posarà a escena Caídos del Cielo, dirigida per Pascual Carbonell, també en el Paranimf i també amb invitació.


EXPOSICIONS


El Museu de la Universitat d'Alacant acollirà durant l'any 2016, de febrer a juny, noves i interessants propostes expositives, de les quals s'anirà detallant informació en dates properes a les inauguracions previstes.

Com a avançament, el MUA exposarà "Els 13 del Sidrón", una interessant mostra de divulgació científica que exposa l'anàlisi de les restes òssies i els artefactes lítics exhumats en la cova del Sidrón (Astúries), descoberta per quatre espeleòlegs gijoneses en 1994 i que ha suposat un abans i un després en el nostre coneixement sobre l'Homo Neanderthalensis en la Península Ibèrica (Des de finals de gener a març)

La programació expositiva inclou també "Cartografies Silenciades" d'Ana Teresa Ortega (finals de gener i febrer), una exposició fotogràfica documental sobre espais i edificis que es van convertir en llocs de repressió i empresonament durant el franquisme; i una altra dedicada a Onetti (febrer/març). D'abril a maig el MUA exposarà una mostra sobre el "Cinema a Alacant", comisariada per Kiko Mora; i una exposició dedicada a Cervantes i Shakespeare en el 400 aniversari de la defunció de tots dos literats, entre altres propostes.

També es mantenen les tradicionals exposicions "Mulier, Mulieris" (de març a maig) i "Photoalacant" (març-abril)

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464