Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Conferencia "La ruta que segueixen els refugiats que fugen de la guerra de Síria"

Conferencia "La ruta que segueixen els refugiats que fugen de la guerra de Síria"

Alacant, 24 d'octubre de 2016

Dijous 27 d'octubre, a les 13.00 hores, en l'aulari II i amb motiu de l'exposició "Última parada: llibertat", situada a la Sala Trànsit, s'impartirà una conferència sobre "La ruta dels refugiats que fugen de la guerra a Síria", a càrrec de Raquel Ferrando, comissària de l'exposició i una de les autores.

"Última parada: llibertat" pretén mostrar, a través del llenguatge i la imatge, la realitat que viuen milions de refugiats, obligats a abandonar les seues llars per la guerra. El 2015 ha estat l'any del major èxode humà dels últims temps. Prop de dos milions de persones han fugit de la guerra de Síria, i també d'altres països veïns en conflicte, a la recerca de refugi a Europa.

L'exposició fotogràfica vol donar veu als refugiats que entren a Europa buscant asil i llibertat. Les instantànies d'Alicia Petrashova, acompanyades de testimonis recollits per Raquel Ferrando, expliquen la història del major èxode des de la Segona Guerra Mundial, des d'una perspectiva personal i independent. Sense censures ni influències mediàtiques, es mostra una realitat crua i vergonyosa, amb l'objectiu de visibilitzar la situació dels refugiats i de conscienciar la comunitat europea sobre aquest drama.

Imatge d'Ultima parada llibertat 2

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464