Saltar apartados

Exposició: La desmesurada vida de Ramon Llull

Alacant, 24 de octubre de 2016

Enguany s’escau el setè centenari de la mort del filòsof, poeta, místic, teòleg i missioner mallorquí Ramon Llull, considerat com un dels precursors de l'ús del català escrit. Per a commemorar l'Any Llull, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües de la Universitat d'Alacant, en coordinació amb la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Catalana, han organitzat diverses activitats, entre els cuals está la exposició La desmesurada vida de Ramon Llull, del 18 d'octubre al 14 de novembre a la Biblioteca General de la UA.

La de Ramon Llull va ser una biografia del tot singular i irrepetible. Cap als trenta anys va abandonar la família i va canviar de vida per dedicar-se a escriure i a promoure la reforma universal. Volia reordenar el cristianisme i convertir els infidels. Amb aquest objectiu, va idear un sistema, que va anomenar Art, per trobar i argumentar la Veritat. Va cercar suports entre els governants europeus, va exposar el seu sistema a la universitat i va escriure centenars de llibres. També va fer diverses estades al nord d’Àfrica per disputar amb savis musulmans, i va plantejar una forma de diàleg que el converteix en un precedent destacat del diàleg interreligiós actual.

Després de la seua mort, els seus lectors es van multiplicar, com també el seu ascendent com a pensador. Van sorgir grups de lul·listes en diversos països europeus, inclosos els països eslaus i Rússia. No hi ha hagut cap altre escriptor en llengua catalana que haja exercit una influència durant tant de temps i en una extensió geogràfica tan àmplia com ell. S’han conservat, en biblioteques de tot el món, més d’un miler de manuscrits amb textos escrits per ell. Les seues obres van començar-se a imprimir ben aviat, i avui continua sent l’escriptor en llengua catalana que genera més bibliografia arreu del món.

L’exposició cerca descobrir el personatge que hi ha darrere del nom de Ramon Llull, un personatge que encara té moltes coses a dir en ple segle XXI.

 Descargar pdf

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464