Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La Seu de Dénia acull un curs sobre Eines per a l'Ecosistema Empresarial Rural

La Seu de Dénia acull un curs sobre Eines per a l'Ecosistema Empresarial Rural

Alacant, 4 d'octubre de 2016

El curs "Microvinya: Curs per al Foment de l’Ecosistema Empresarial Rural" se celebrarà el 21 i 22 d'octubre en la Seu de la Universitat d'Alacant a Dénia amb la participació d'una vintena de ponents experts en l'àmbit empresarial rural. El seu objectiu bàsic és descobrir als alumnes la possibilitat d'aprofitar la terra a través de petits projectes que recuperen el camp i que es poden convertir en iniciatives empresarials, a més d’oferir noves perspectives. Està destinat a tot tipus de públic i ofereix la possibilitat d'obtenir 1,4 crèdits vàlids tant per a graus com per a titulacions a extingir.

 

Al final del curs, l'alumnat participant  haurà de ser capaç de valorar la importància que té que l'agricultor reba un preu just per la seua producció; comprendre que el raïm (i qualsevol producte agroalimentari) pot i deu ser obtingut mitjançant bones pràctiques agrícoles, des de varietats autòctones i amb respecte a l'ecosistema; constatar que el celler (i el seu projecte empresarial) forma part activa de la societat en la qual estiga instal·lat, i ha d'aportar-hi alguna cosa i cooperar amb el seu entorn; poder dissenyar la promoció del seu producte tenint en compte la cultura del lloc on naix aquest producte; ser conscient de la importància de l'educació com a motor del desenvolupament sostenible d'un territori.

En la seua presentació, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha destacat  la rellevància per a la Universitat d'Alacant d'apostar per iniciatives i projectes relacionats “directament amb la conservació i projecció del territori. Una aposta que ens trasllada directament a la nostra relació amb la terra i ens facilita eines per a reconciliar-nos amb ella, a través de projectes empresarials, que poden crear riquesa o simplement aportar-nos elements de realització personal”.

Més informació, programa i matrícula.


Díptic

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464