Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Deu anys denunciant la violència de gènere amb l'exposició "Del morat al negre"

Deu anys denunciant la violència de gènere amb l'exposició "Del morat al negre"

Alacant, 24 de novembre de 2016

L’exposició arriba a la desena edició amb una mostra-balanç dels casos de violència de gènere que hi ha hagut a la província d’Alacant, a través de fotografies de premsa

  • Del 15 de desembre al 29 de gener. Aulari II del campus de la UA.
  • Inaugurada el 25 de novembre i exposada fins al 11 de desembre a la Plaça de la Santíssima Faç d'Alacant.

EXPO_Morat_negre

 

El Museu de la Universitat d’Alacant va iniciar el projecte expositiu "Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina" fa ara deu anys, una exposició que s’ha consolidat com una mostra de referència en la denúncia de la violència de gènere a través de fotografies de premsa.

En aquest desè aniversari la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alacant se suma a la iniciativa com coorganitzadora de l'exposició. Inaugurada el 25 de novembre, Dia contra la violència de gènere a la Plaça de la Santa Faç, es podrà gaudir ara del 15 de desembre al 29 de gener en l'Aulari II del campus de la UA.

Enguany, i amb motiu del desè aniversari, l’exposició es presenta com una mostra-balanç, en la qual s’arrepleguen els casos de violència de gènere que hi ha hagut a la província d’Alacant durant l’última dècada, a través d’una selecció de fotografies de premsa exposades en 32 lones de gran format. L’exposició, que romandrà fins a l’11 de desembre a la plaça de la Santíssima Faç, reuneix una selecció actualitzada de 32 imatges que arrepleguen la realitat de la violència de gènere en el grau més extrem d’aquesta, el dels assassinats masclistes, que acaben amb la vida d’aproximadament 70 dones a Espanya cada any.

El comissari Ángel García assegura que són moltes les coses que han canviat en aquesta dècada d’evolució i assegura que “Fa deu anys, quan preparava la primera edició de “Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina” i vaig haver d’entrar en fototeques de periòdics o demanar als meus col·legues fotoperiodistes que cercaren en els arxius, em va costar trobar imatges de qualitat per a allò que en el seu moment vam reunir sota l’apartat anomenat “reacció social”. Una dècada després, he hagut de fer un esforç perquè aquesta edició no siga un monogràfic de les múltiples maneres que té la societat espanyola de solidaritzar-se amb les víctimes, expressar el seu dolor, commemorar el 25 de novembre i educar per a reduir la violència contra les dones entre els joves”.

García afig que aquesta exposició eixirà al carrer, serà vista per moltes persones, es desplaçarà per tota la província i no serà plat de bon gust per a ningú. Ens recordarà moments molt durs, obrirà momentàniament velles ferides i ens posarà, com a societat, davant de l’espill. “Per a això serveix, entre altres coses, el periodisme. Per a recordar-nos que no sempre serem simples espectadors i que de res serveix mirar cap a un altre costat”.

Notícia relacionada: Entrevista a Ángel García Catalá, comissari de l'exposició, en Radi Alacant Cadena Ser

Del Morado al Negro UA 2016 4
Del Morado al Negro UA 2016 3

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464