Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El grup de teatre de l'IES "El Pla" presenta "Nit de Sant Joan", de Dagoll Dagom

El grup de teatre de l'IES "El Pla" presenta "Nit de Sant Joan", de Dagoll Dagom

Alacant, 25 de novembre de 2016

  • Dimarts 20 de desembre. 20:00 hores. Paranimf de la Universitat d'Alacant
  • Entrada amb invitació. Recollida en el MIC (Informació Cultural Museu Universitat d'Alacant - núm. 40 en el plànol)
  • Espectacle en valencià

Fa més de 30 anys que la cèlebre companyia catalana Dagoll Dagom va estrenar en el Teatre Romea de Barcelona l'espectacle Nit de Sant Joan, un xou que arreplegava tot l'imaginari d'aquesta nit màgica, portant-ho a les taules en clau de revista musical. Ara, el grup de teatre Pla de Teatre, de l'IES "El Pla", arreplega el testimoni en un muntatge totalment construït pels alumnes i els professors del centre: des dels actors fins als ballarins, passant per l'escenografia a càrrec del Departament de Plàstica i sense oblidar-nos de la caracterització, la responsabilitat de la qual recau en els integrants del Cicle Formatiu d'Imatge Personal, o la música, on els músics d'El Pla Jazz Band col·laboren amb el cor del centre i el Departament de Música.


L'espectacle que ens proposa Pla de Teatre, estrenat el 17 de juny d'aquest mateix any en el Saló d'Actes del Col·legi Salesianos d'Alacant, arriba ara al Paranimf.

 

Sinopsi

El punt de partida de l'obra és la nit de Sant Joan, la nit més adobe de l'any, que suposa el pas dels solstici d'hivern al solstici d'estiu. És per aquest motiu que, dónes de temps ancestrals, durant la nit de Sant Joan s'han dut a terme rituals relacionats amb el foc com a element purificador. Altres creences populars atorguen també a aquesta nit propietats màgiques sobre els herbes i els aigües.

En la Nit de Sant Joan, de Dagoll Dagom, els follets que habiten entre els flames del foc de sant Joan escampen els flames pertot arreu i aconsegueixen que els nostres desitjos és facen realitat. I ho fan en clau de comèdia acompanyada de divertits nombres musicals.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464