Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "El oficio de escribir en la Rumanía del siglo XXI", conferència de Traian Dobrinescu

"El oficio de escribir en la Rumanía del siglo XXI", conferència de Traian Dobrinescu

Alacant, 13 de desembre de 2016

  • Divendres 16 de desembre
  • 17:00 hores
  • Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres

Traian Dobrinescu, diputat en el Parlament de Romania, a més de poeta i novel·lista premiat, impartirà una conferència titulada L'ofici d'escriure en la Romania del segle XXI.

S'inclourà en aquest acte la lectura d'un fragment de la novel·la No et detingues, no tornes arrere (Nu t'opri, nu et întoarce) en romanès i de la seua traducció a l'espanyol, realitzada pels alumnes de quart curs del grau de Traducció i Interpretació (Llengua D - Romanès) sota la supervisió de la professora Catalina Iliescu. Així mateix, l'autor participarà en la presentació delº n 11 de Quaderns de Cinema (nombre monogràfic dedicat a la filmografia romanesa actual).

Organitza: Departament de Traducció i Interpretació de la UA. Col·laboren: Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i Associació Aripi.

 

Traian Dobrinescu

Va nàixer en la província de Vâlcea, en el sud de Romania, on va cursar els estudis de primària. Va seguir la seua formació en en la veïna ciutat de Râmnicu Vâlcea i es va graduar en Filologia en 1972 per la prestigiosa universitat de Cluj.

Fins a 1989, l'any de la caiguda del comunisme, va exercir com a professor de Llengua i Literatura romaneses. A partir de 1990, exerceix oficis variats: periodista, gerent de teatre, home de negocis, corresponsal de guerra en Transnistria. Al mateix temps, es fa càrrec de dues explotacions forestals a Sibèria, recorre les immensitats de la taiga vivint una tumultuosa aventura siberiana de quatre anys, escriu llibres i en 2012 es converteix en diputat del Parlament Romanés.

Debuta com a escriptor en 1990, en un volum col·lectiu de poesia Preludii epice (Preludis èpics, Editura Eminescu), seguit de dos volums propis de lírica titulats: Cîntec de violoncel (Cançó per a violoncel, Editorial Ziua, 2004) i Urme (Rastres, Editorial Carteja Româneasca, 2004).

En 2008 debuta com a novel·lista amb Cînd Dumnezeu îmi spunea pe nume (Quan Déu em cridava pel meu nom, Editorial Paral·lela 45). Li segueix la novel·la Cei morti înainte de moarte (Els ja morts abans de la mort, Editorial Aius, 2013) que va collir l'important premie "Llibre de l'Any" de la Unió d'Escriptors filial Craiova. En 2014 aconsegueix el premi Unió d'Escriptors filial Bucarest al Millor Llibre de Prosa 2015-2016 per Nu te opri, nu te întoarce (No et detingues, no tornes arrere, Editorial Carteja Româneasca, 2016).

  

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464