Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Jornada-Debat Rafael Altamira, jutge en el Tribunal Permanent de Justícia Internacional

Jornada-Debat Rafael Altamira, jutge en el Tribunal Permanent de Justícia Internacional

Alacant, 9 de desembre de 2016

Rafael_Altamira_jutge

En el 150 aniversari del naixement de Rafael Altamira i Crevea, l’Àrea d’Història del Dret i el Departament de Traducció i Interpretació de la UA organitzen la Jornada-debat “Rafael Altamira, jutge en el Tribunal Permanent de Justícia Internacional. Un nou enfocament des del dret i la interpretació judicial”, amb l’objectiu d’oferir claus per a l’enteniment del perfil ideològic i intel·lectual de l’insigne historiador del Dret i jutge del Tribunal Permanent de Justícia Internacional de la Haia (1921-1930).

La jornada s’inaugura dilluns 12 de desembre a les 9:30 hores, a la sala de graus de la Facultat de Dret, amb la sessió inaugural a càrrec del rector de la UA, Manuel Palomar, el degà de Dret, Pedro Femenía, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Mesa; i Magdalena Martínez Altamira i Juan Miguel Ortega Herráez, codirectors de la jornada.

 

Programa

 

Durant el seminari estarà disponible una mostra per a conèixer l'empremta del seu pensament en les monografies i articles que va escriure durant la seua vida. La mostra està organitzada per l'Àrea d'Història del Dret, del Departament de Ciències Històric-Jurídiques , Facultat de Dret i la Biblioteca de Dret (BUA).

Aquesta exposició està estructurada en tres seccions, cadascuna amb una guia que inclou una selecció de treballs a la disposició de l'alumnat en la Biblioteca Universitària de la UA:

Guia 1: Història del Dret .

Guia 2: Societat de Nacions i Tribunal de Justícia Internacional.

Guia 3: Rafael Altamira en el seu entorn cultural i polític .

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464