Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Luis de Castro reivindica la cultura i l'ed..cte de lliurament del premi Maisonnave 2016

Luis de Castro reivindica la cultura i l'educació en l'acte de lliurament del premi Maisonnave 2016

L’exdirector del Teatre Principal d’Alacant va recollir el guardó en reconeixement a la seua trajectòria i compromís cívic amb la cultura i la societat

 

Luis_deCastro1
Luis_deCastro2
Luis_deCastro3
Luis_deCastro4
Luis_deCastro5
Luis_deCastro6
Luis_deCastro7

 

Alacant. Dimarts, 13 de desembre de 2016

Quinze anys al capdavant del Teatre Principal d’Alacant –entre 1984 i 1999– i el ferm compromís amb la cultura i la societat, han valgut a Luis de Castro el premi Maisonnave que atorga cada any la Universitat d’Alacant, un guardó que du el nom del primer alcalde electe d’Alacant.

Dilluns la Seu d’Alacant, a l’edifici del carrer Sant Ferran número 40, va acollir l’acte de lliurament en una sala plena a vesar d’amics, familiars, companys de professió i representants de la Universitat que van voler estar al costat de qui el rector va qualificar com “un home fonamental en la cultura d’Alacant, que simbolitza l’esperit inquiet, innovador i creatiu al servei de la societat i personifica el compromís cívic amb la cultura i en particular, amb el teatre”.

Luis de Castro va arribar a la Seu de la Universitat nerviós, preocupat fins i tot. Malgrat estar acostumat a intervenir en públic durant anys, aquesta era una ocasió ben diferent, ell n’era el protagonista, ell i la seua vida professional. La Universitat l’havia triat com a mereixedor d’un premi que ja fa quinze anys que concedeix i que té una llarga i destacada nòmina de guardonats.

Un colp llegida la protocol·lària acta de concessió del premi per part de la secretària general de la Universitat, Esther Algarra, va arribar el moment de la laudatio pronunciada pel professor Juan Antonio Ríos, en la qual va fer un recorregut per la seua activitat professional, i va destacar la seua etapa al capdavant del Teatre Principal d’Alacant “que va convertir en un dels locals de referència nacional, amb el mèrit destacat de partir d’un local obsolet i fer-ho amb un projecte innovador que va arrelar en la societat, i que ha deixat darrere seu un treball i un públic consolidat”.

Va rebre el premi de mans del rector, Manuel Palomar, acompanyat en la taula pel conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, la secretaria general de la Universitat, Esther Algarra i el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés.

Ja amb el guardó a la mà, de Castro va pujar al faristol amb una carpeta que contenia la seua intervenció “havia pensat a fer-me un guió, però finalment he decidit llegir-la sencera, no vull deixar-me res”, explicava un poc abans de l’acte. Va apuntar el període al Principal com el “principal, més intens i productiu de la meva vida”, i va destacar la “restauració del teatre i la gran resposta del públic que ens va permetre bastir un projecte que es va consolidar amb una gran programació” i que va contrastar amb l’actual situació “de penúria econòmica mai vista fins ara” i que el va fer reivindicar “una major dotació pressupostària per al teatre”, i demanar “que es considere una inversió i no una despesa”.

Content pel reconeixement i la gran afluència de persones a l’acte, com també per la projecció d’un vídeo fet pel Taller d’Imatge de la Universitat d’Alacant, on es recollien imatges i històries de la seua trajectòria, de Castro va assegurar que “rebre aquest premi és com rebre un Goya de televisió o un Max de teatre” i va finalitzar la intervenció amb un poema de Mario Andrade, “que expressa el moment de la vida en què em trobe”, Mi alma tiene prisa.

Abans d’acomiadar l’acte, van intervenir tant l’alcalde d’Alacant com el conseller, Manuel Alcaraz, per retre homenatge al guardonat. El rector, tancant, va apuntar que “de Castro ha sigut el premiat amb major nombre d’avals rebuts en els darrers anys” i va assenyalar que “es tracta d’una figura que serveix per a recordar-nos quin és el model de ciutat i de societat que busquem”.

Abans, obrint l’acte, Jorge Olcina, director de la Seu Universitària, havia recordat els quinze anys de premis Maisonnave, un guardó que “reconeix la tasca de promoció de la cultura, la formació, els valors cívics i ètics, en record de qui fou el primer alcalde electe de la ciutat”.

Olcina també es va referir a una nova obra d’art que s’incorpora a la col·lecció de la Universitat, “en aquest cas un quadre de l’artista Javier Lorenzo que té com a protagonista un dels guardonats al llarg d’aquests anys amb el premi Maisonnave, Enrique Cerdán Tato”.

 

Notícia relacionada

Acte de lliurament del XV Premi Maisonnave a Luis de Castro

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464